Skip to content

Evans ny ledare i ett dramatiskt Finland

Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Elfyn Evans fyra sträcksegrar på morgondagens etapp. Katsuta och Rovanperä fick bryta .

Craig Breen var i ledningen inför dagens etapp men fick släppa den direkt på lördagens första sträcka Kakaristo -Hassi 1 18,17 km till Toyotas Elfyn Evans som fortsatte med tre sträcksegrar och leder med 5,6 sekunder före Craig Breen inför dagens återstående fem sträckor. Ott Tänak på tredje plats 9,7 efter. Esapekka Lappi är fortfarande på en fjärde plats drygt 20 sekunder efter Tänak. Lördags morgonens första började med dramatik då Oliver Solberg kraschade rejält med sin Hyundai snurrade och hamnade på taket efter träffat en sten. Både Oliver och Craig kunde kliva ur utan skador. Takamoto Katsuta gled ner i diket på andra sträckan och kunde komma upp men fick bryta dagens etapp. Finlands hemmahopp och förhandsfavorit Kalle Rovanperä snurrade på sista sträckan inför serviceuppehållet och träffade en stor grus hög vilket medförde skador på bilen som gjorde att han inte kunde fortsätta, Hur det blir med omstart för Rovanperä imorgon är oklart i skrivande stund.

I WRC 2 leder Teemu Suninen med 9,5 sekunder före Mads Östberg. Jari Huttunen klev upp till en tredje plats efter att Nikolay Gryazin fick bryta efter två punktering. Emil Lindholm leder komfortabelt WRC 3 klassen i sin Skoda 47,3 före landsmannen Pietarinen i Volkswagen

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter