Skip to content

Evans ny ledare i ett dramatiskt Finland

Elfyn Evans fyra sträcksegrar på morgondagens etapp. Katsuta och Rovanperä fick bryta .

Craig Breen var i ledningen inför dagens etapp men fick släppa den direkt på lördagens första sträcka Kakaristo -Hassi 1 18,17 km till Toyotas Elfyn Evans som fortsatte med tre sträcksegrar och leder med 5,6 sekunder före Craig Breen inför dagens återstående fem sträckor. Ott Tänak på tredje plats 9,7 efter. Esapekka Lappi är fortfarande på en fjärde plats drygt 20 sekunder efter Tänak. Lördags morgonens första började med dramatik då Oliver Solberg kraschade rejält med sin Hyundai snurrade och hamnade på taket efter träffat en sten. Både Oliver och Craig kunde kliva ur utan skador. Takamoto Katsuta gled ner i diket på andra sträckan och kunde komma upp men fick bryta dagens etapp. Finlands hemmahopp och förhandsfavorit Kalle Rovanperä snurrade på sista sträckan inför serviceuppehållet och träffade en stor grus hög vilket medförde skador på bilen som gjorde att han inte kunde fortsätta, Hur det blir med omstart för Rovanperä imorgon är oklart i skrivande stund.

I WRC 2 leder Teemu Suninen med 9,5 sekunder före Mads Östberg. Jari Huttunen klev upp till en tredje plats efter att Nikolay Gryazin fick bryta efter två punktering. Emil Lindholm leder komfortabelt WRC 3 klassen i sin Skoda 47,3 före landsmannen Pietarinen i Volkswagen

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter