Skip to content

Jyväskylä och Rovaniemi i både ERC och VM 2023?

Finlands Bilsportsförbund AKK meddelade i veckan att man kommer teckna ett nytt två års kontrakt med WRC promotor och FIA. Kontraktet skrivs under i samband med nästa helgs VM tävling. Nu planerar man för två rallyn i Finland 2023.

Kontraktet som skrivs under nästa helg är för två år, Och man kommer 2022 att gå tillbaka som sommartävling och med orten Jyväskylä som bas och även 2023
Bilsports förbundet i Finland AKK sticker inte under stolen att man vill även ha ett vinterrally. Eftersom Arctic Rally Finland i Rovaniemi tidigare i år som enligt AKK blev en Succé har man meddelat WRC promotor att man kan tänka sig köra två VM rallyn. Man menar att Jyväskylä och Rovaniemi kan turas om vartannat år.
Från och med nästa år har WRC promotorn tagit över ERC som idag drivs av Eurosport. Vilket kan innebära att det blir en möjlighet att släppa in fler länder i kalendern och att man kör ett år i VM och ett år i ERC. Vilket kommer att bli helt möjligt för Finland att få två rallyn 2023. Ett år i Rovaniemi som ERC och Jyväskylä i månadsskiftet Juli Augusti som VM deltävling och 2024 blir det tvärtom.
För AKK är scenariot att Jyväskylä och Rovaniemi turas om som VM värdar enligt VD Riku Bitter.
-”I framtiden måste vi vara beredda på 1+1 tänkande. Naturligtvis kan vinterrallyt också köras i Jyväskylä eller någon annanstans. Vi har meddelat WRC promotor att vi är villiga att arrangera två rallyn under 2023 och därefter.”säger Bitter till tidningen Keskisuomalainen.

Dela

Läs mer

P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...
Sebastien Ogiers 100:e podium
Sebastien Ogier och Vincetnt Landadis segrade i ett dramatiskt Rally...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter