Skip to content

Jyväskylä och Rovaniemi i både ERC och VM 2023?

Finlands Bilsportsförbund AKK meddelade i veckan att man kommer teckna ett nytt två års kontrakt med WRC promotor och FIA. Kontraktet skrivs under i samband med nästa helgs VM tävling. Nu planerar man för två rallyn i Finland 2023.

Kontraktet som skrivs under nästa helg är för två år, Och man kommer 2022 att gå tillbaka som sommartävling och med orten Jyväskylä som bas och även 2023
Bilsports förbundet i Finland AKK sticker inte under stolen att man vill även ha ett vinterrally. Eftersom Arctic Rally Finland i Rovaniemi tidigare i år som enligt AKK blev en Succé har man meddelat WRC promotor att man kan tänka sig köra två VM rallyn. Man menar att Jyväskylä och Rovaniemi kan turas om vartannat år.
Från och med nästa år har WRC promotorn tagit över ERC som idag drivs av Eurosport. Vilket kan innebära att det blir en möjlighet att släppa in fler länder i kalendern och att man kör ett år i VM och ett år i ERC. Vilket kommer att bli helt möjligt för Finland att få två rallyn 2023. Ett år i Rovaniemi som ERC och Jyväskylä i månadsskiftet Juli Augusti som VM deltävling och 2024 blir det tvärtom.
För AKK är scenariot att Jyväskylä och Rovaniemi turas om som VM värdar enligt VD Riku Bitter.
-”I framtiden måste vi vara beredda på 1+1 tänkande. Naturligtvis kan vinterrallyt också köras i Jyväskylä eller någon annanstans. Vi har meddelat WRC promotor att vi är villiga att arrangera två rallyn under 2023 och därefter.”säger Bitter till tidningen Keskisuomalainen.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter