Skip to content

73 anmälda till RACC rallyt

Idag publicerades anmälningslistan till näst sista WRC deltävlingen Rally RACC Catalunya 14-17 Oktober. Många överaskningar

Oliver Solberg är anmäld i WRC för Hyundai Motorsport Competition till det Catalundska rallyt. Ett WRC startfält med 11 förare, Dani Sordo gör återigen en start i Hyundai:s tredje bil efter sin fjärde plats i Acropolisrallyt tidigare denna månad. M-Sports Adrien Fourmaux gör sin andra start med nya kartläsaren Adrien Coria, båda är anmälda till nästa helgs Rally Finland. Toyotas Takamoto Katsuta är anmäld utan kartläsare , men som meddelades tidigare i veckan har Solbergs tidigare co driver Aaron Johnston klivit in i japanens högerstol och förmodligen blir det så även i RACC. Vem som skall sitta i Solbergs högerstol är ännu okänt och han är anmäld utan kartläsare. I övrigt är det inga ändringar i de tre fabriksteamens uppställningar. Toyota med Sebastien Ogier, Elfyn Evans , Kalle Rovanperä och Takamoto Katsuta. Hyundai Ott Tänak, Thierry Neuville och Dani Sordo, M-Sport Gus Greensmith och Adrien Fourmaux. Pierre Loise Loubet Hyundai 2 C Competition. Privatföraren Armando Periera kommer i Ford Fiesta WRC.
I WRC2 klassen är det en riktig överraskning M-Sports tidigare förare Teemu Suninen som hastigt lämnade M-Sport inför Acropolis kommer till start för Hyundai Motorsport N tillsammans med Jari Huttunen. Ett WRC 2 fält utan Andreas Mikkelsen som leder WRC klassen totalt för Bukacia och östberg som båda kommer till start i det spanska rallyt.
WRC3 klassen saknas klassledaren Yohan Rossel som uteslöts i Acropolisrallyt, Polacken Kajetan Kajetnawoizc tvåa i klassen 15 poäng efter Rossel,
RACC rallyt är också final i årets JWRC , sex förare är anmälda till klassen bland annat Sami Pajari som leder med 3 poäng före engelsmannen John Armstrong. En final där det är dubbla både placeringspoäng och stäcksegrarpoäng. Skulle Sami Pajari vinna så blir han den första Finländaren som blivit Juniorvärldsmästare någonsin.

Rally RACC Catalunya körs 14-17 Oktober med bas i Salou . 79 är anmälda till årets rally . 12 WRC, 9 WRC2, 14 WRC3 , 6 i JWRC . 8 RC2 14 Rally 4 och 3 i RGT klassen.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter