Skip to content

WRC teamen kritiska till Monte Carlo

Rallye Monte Carlo 2022 utan service första dagen får skarp kritik från fabriksteamen
-”Ett av dummaste uppläggen jag har sett i mitt liv” .säger Hyundais team chef Andrea Adamo till webbplatsen dirtfish.

Rally Monte Carlo som efter 13 år flyttar från GAP i franska alperna ner till Monaco 2022. Man blir även premiärtävling för det nya reglementet med Rally 1 Hybrid bilar. Man börjar på torsdagen med två kvällssträckor runt Monaco för att på fredagens etapp köra 6 sträckor runt norra delen av Alpes-Maritimes utan service. Detta upprör teamen som anser att när det inför den största förändringen i WRC någonsin inte har en möjlighet till service första dagen med helt nya bilar o förutsättningar.
Hyundais team chef Andrea Adamo skräder inte orden i en intervju med David Evans på dirtfish .
-”Det är första gången du hör mig tala dåligt om Monte Carlo för första gången i mitt liv och jag hoppas det är sista gången. Att inte ha service mitt på dagen är en av de dummaste sakerna jag har sett i mitt liv och är en tydlig kommunikationsmiss mellan teamen ,promotorn och FIA och det är ett stort problem.”
Adamo får medhåll av M-Sports direktör Malcolm Wilson -” Det kommer bli en jäkla utmaning ,att lämna Monaco på fredag morgon och sedan inte ha någon service är svårt nog med den nuvarande bilen, Men med den nya bilen 2022 i kombination med utmaningarna som är i Monte Carlo rallyt kommer det bli svårt och en av de största utmaningarna vi har mött.” avslutar Wilson

Rally Monte Carlo 2022 som inleder WRC säsongen 20 Januari och avslutas 23 Januari , består till 95% av nya sträckor . Startar vid den kända Casino byggnaden i Monaco på torsdagen som fortsätter med två kvällsträckor. Fredagen kör man 6 sträckor i Alpes-Maritemes regionen. På lördagen är man i Alpes-de Haute regionen med 5 sträckor. Söndagen avslutas runt La Penne med 4 sträckor innan målgången inne i Monaco.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter