Skip to content

Tunt startfält i Azores Rally

Hyundais WRC förare Dani Sordo gör sin första ERC start i karriären . Andreas Mikkelsen fortsätter samarbetet med Elliot Edmondson

Av dom 29 anmälda till ERC rallyt Azores i helgen, är 24 ekipage Rally 2 , 1 i Rally 3 och tre i Rally 4 klassen. Dani Sordo gör sin första start i ERC någonsin i Hyundai I20 R5 anlitad av den indiska däcktillverkaren MRF Tyres som i samarbete med Hyundai får ”låna” det Koreanska teamets förare under året, Craig Breen och Jari Huttunen har tidigare varit utlånade till däcktillverkaren.Sordo som tilldammans med kartläsaren Aandido Carrera som kommer närmast från en 4:e plats i Acropolis-rallyt i Hyundais WRC.
Andreas Mikkelsen som övertog ledningen i ERC efter sin andra plats i det Tjeckiska rallyt Barum Czech Rally Zlin i slutet av augusti fortsätter sitt samarbete med Elliot Edmondson som kartläsare. Mikkelsen och Edmondson som sent som förra helgen tog hem segern i Acropolisrallyt WRC2 klass. Den tjeckiska föraren Erik Cais som imponerade i Tjeckien är med bland dom anmälda liksom flerfaldige ERC vinnaren Alexey Lukynauk.

Rallyt startar imorgon torsdag med QS sträcka på 3,12 kilometer , För att fortsätta med med 6 sträckor på fredagen och avslutas med 7 sträckor på lördagen.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter