Skip to content

Adrien Fourmaux byter kartläsare

Adrien Fourmaux är femte WRC förare som byter kartläsare under en säsong

Efter nästan tre års samarbete slutar Belgiaren Jamoul Renaud som kartläsare till blivande M-Sport föraren Adrien Fourmaux . Ett samarbete som började i Monte Carlo Rallyt 2019. I anmälningslistan till Finland som publicerades tidigare denna månad var Renaud anmält . Vem som skall ersätta Renaud i Finland är ännu oklart. Fourmaux är den femte föraren som byter kartläsare under en säsong. Thierry Neuville var först ut , ett par veckor innan Monte Carlo som Neuville meddelade att han avslutar sitt långa samarbete med Nicola Gilsoul. Dani Sordo har hunnit med att byta codriver tre gånger denna säsong . Första bytet skedde redan efter Monte Carlo då Carlos de Barrio byttes ut till Borja Rozado ett samarbete som varade fram till Acropolisrallyt då Carrera Candido övertog co driver rollen hos Sordo. Gus Greensmith sa upp samarbete med Elliot Edmondsson direkt efter Arctic Rally Finland i vintras. Elliot ersattes av Chris Patterson tidigare kartläsare till bland annat Petter Solberg. Andreas Mikkelsen blev utan kartläsare efter ERC deltävlingen Rally di Roma Capitale då Ola Floene lämnade samarbetet. Mikkelsen som de senaste starterna har hunnit med två kartläsare ,Jonas Andersson och Elliot Edmondsson. Som kartläsare till Mikkelsen i kommande helgs ERC deltävling i Azores står Edmondsson,vem som skall inta högerstolen till RACC rallyt som är nästa WRC rally för Mikkelsen är ännu inte klart.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter