Skip to content

Solberg i WRC bil till Spanien

Asfaltsrallyt i Spanien RACC om en månad blir tredje gången i år för Oliver Solberg i en WRC bil.

Det blir tredje starten och tredje underlaget i WRC bil för Solberg och Johnston nästa månad då asfaltsrallyt RACC rallyt avgörs i spanska Salou. Första starten i WRC var den Finska ersättningstävlingen till Svenska Rallyt Arctic rally med snö som underlag. Rally Safari där det var verkligen en utmaning för unge Solberg på dom Kenyanska vägarna. Nu är det dags för ännu en WRC sits på ett nytt underlag asfaltsrallyt RACC 14-17 Oktober.
Andrea Adamo säger i pressmeddelande:
”Som en del i Olivers karriärbyggande processen är det naturligtvis viktigt att låta honom få fler kilometer på asfalt med WRC-Bilen. Spanien som med största sannolikhet kommer att vara en av dom tävlingar som kommer stanna i WRC kalendern i framtiden, är den bästa möjligheten för honom.” Adamo fortsätter med ett leende: ”Hans mål är att komma i mål och vi kom överens om för alla sträckor han kommer att missa, kommer han spendera en vecka som mekaniker i Hyundai Motorsport. avslutar Adamo med ett gott skratt.”
Oliver Solberg ser fram emot RACC starten:
Det är fantastiskt att vara tillbaka i en WRC bil, När jag körde på asfalt i Rally de Alba tidigare i år var upplevelsen helt fantastisk. Jag ser fram emot Spanien,Det blir en fantastisk utmaning. Att tävla i Spanien är väldigt speciellt, det är spektakulärt med sträckorna där och naturligtvis som vi all vet om det enorma antalet fans. Att köra Catalunya kommer att vara speciellt . Avslutar Oliver Solberg som dels fyller 20 år om en vecka och kommer till start i Rally Finland i WRC 2 klassen för Hyundai om fjorton dagar.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter