Skip to content

Solberg i WRC bil till Spanien

Photographer: Romain Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Asfaltsrallyt i Spanien RACC om en månad blir tredje gången i år för Oliver Solberg i en WRC bil.

Det blir tredje starten och tredje underlaget i WRC bil för Solberg och Johnston nästa månad då asfaltsrallyt RACC rallyt avgörs i spanska Salou. Första starten i WRC var den Finska ersättningstävlingen till Svenska Rallyt Arctic rally med snö som underlag. Rally Safari där det var verkligen en utmaning för unge Solberg på dom Kenyanska vägarna. Nu är det dags för ännu en WRC sits på ett nytt underlag asfaltsrallyt RACC 14-17 Oktober.
Andrea Adamo säger i pressmeddelande:
”Som en del i Olivers karriärbyggande processen är det naturligtvis viktigt att låta honom få fler kilometer på asfalt med WRC-Bilen. Spanien som med största sannolikhet kommer att vara en av dom tävlingar som kommer stanna i WRC kalendern i framtiden, är den bästa möjligheten för honom.” Adamo fortsätter med ett leende: ”Hans mål är att komma i mål och vi kom överens om för alla sträckor han kommer att missa, kommer han spendera en vecka som mekaniker i Hyundai Motorsport. avslutar Adamo med ett gott skratt.”
Oliver Solberg ser fram emot RACC starten:
Det är fantastiskt att vara tillbaka i en WRC bil, När jag körde på asfalt i Rally de Alba tidigare i år var upplevelsen helt fantastisk. Jag ser fram emot Spanien,Det blir en fantastisk utmaning. Att tävla i Spanien är väldigt speciellt, det är spektakulärt med sträckorna där och naturligtvis som vi all vet om det enorma antalet fans. Att köra Catalunya kommer att vara speciellt . Avslutar Oliver Solberg som dels fyller 20 år om en vecka och kommer till start i Rally Finland i WRC 2 klassen för Hyundai om fjorton dagar.

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter