Skip to content

Rovanperä mot sin andra seger

Kalle Rovanperä har dominerat det Grekiska Acropolisrallyt och har 35 sekunders ledning inför Power Stages sträckan Tarzan . Mikkelsen mot WRC2 vinst.

Rovanperä började dagen med en sträckseger på den klassiska sträckan Tarzan 23,37 km 14,1 sekunder före tvåan Ott Tänak , En taktik inför power stage sträckan för att spara på däcken. Finländaren slappnade av på rallyts längsta sträcka Pyrgos 33,20 km men bevakade sin ledningsmarginal och inför PW har flygande finländaren 25 sekunders marginal. Sebastien Ogier bevakar sin tredje plats är dryga halvminuten efter Tänak. Sordo 2,47,9 efter täten Båda M-Sportsförarna Greensmith och Fourmaux femma respktive sexa och om ställningen står sig efter PW plockar många viktiga märkes VM poäng för M-Sport. Elfyn Evans har inte fått till det efter tekniska problem på inledningsdagen är på en sjunde plats över 6 minuter efter tät-trion. Thierry Neuville kämpar om poängplacering har dryga fem sekunder upp till WRC2:s Andreas Mikkelsen på en åttonde plats. Norrmannen Mikkelsen med nya kartläsaren Elliot Edmondsson 20 sekunder tillgodo på Bulacia i WRC2 klassen. Fransmannen Yohan Rossel är i komfortabel ledning i WRC 3 klassen 43,1 sekunder till polacken Kajetan Kajetanowicz.

Power Stage sträckan som avslutar årets Acropolis rally är en förkortat version av Tarzan sträckan som kördes som första sträcka idag söndag.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter