Skip to content

Rovanperä mot sin andra seger

Kalle Rovanperä har dominerat det Grekiska Acropolisrallyt och har 35 sekunders ledning inför Power Stages sträckan Tarzan . Mikkelsen mot WRC2 vinst.

Rovanperä började dagen med en sträckseger på den klassiska sträckan Tarzan 23,37 km 14,1 sekunder före tvåan Ott Tänak , En taktik inför power stage sträckan för att spara på däcken. Finländaren slappnade av på rallyts längsta sträcka Pyrgos 33,20 km men bevakade sin ledningsmarginal och inför PW har flygande finländaren 25 sekunders marginal. Sebastien Ogier bevakar sin tredje plats är dryga halvminuten efter Tänak. Sordo 2,47,9 efter täten Båda M-Sportsförarna Greensmith och Fourmaux femma respktive sexa och om ställningen står sig efter PW plockar många viktiga märkes VM poäng för M-Sport. Elfyn Evans har inte fått till det efter tekniska problem på inledningsdagen är på en sjunde plats över 6 minuter efter tät-trion. Thierry Neuville kämpar om poängplacering har dryga fem sekunder upp till WRC2:s Andreas Mikkelsen på en åttonde plats. Norrmannen Mikkelsen med nya kartläsaren Elliot Edmondsson 20 sekunder tillgodo på Bulacia i WRC2 klassen. Fransmannen Yohan Rossel är i komfortabel ledning i WRC 3 klassen 43,1 sekunder till polacken Kajetan Kajetanowicz.

Power Stage sträckan som avslutar årets Acropolis rally är en förkortat version av Tarzan sträckan som kördes som första sträcka idag söndag.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter