Skip to content

Rovanperä outstanding

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Kalle Rovanperä imponerar i Acropolisrallyt 4 sträcksegrar 30,8 sekunders ledning inför sista dagen. Oturen för Oliver Solberg fortsätter fick bryta även dagens etapp.

Kalle Rovanperä tog sin första WRC seger i årets Rally Estonia och är på väg att ta sin andra seger som den yngste fabriksföraren någonsin i Acropolisrallyt. Rovanperä var i ledningen inför dagens etapp med bara 3,6 sekunder med fyra sträcksegrar av sex möjliga har den unge finländaren utökat ledningen till 30,8 sekunder före Ott Tänak på andra plats som utökade försprånget till Sebastien Ogier på dagens sista sträcka till 10,2 sekunder inför morgondagen. Fyra inför söndagens avslutande etapp är Dani Sordo drygt 2 minuter efter topp tre. M-Sports fransman Adrien Fourmaux är på en femte plats 15,8 före teamkamraten Gus Greensmith. VM Ledaren Elfyn Evans som hade tekniska problem på första dagen och tappade är nu på en sjunde plats dryga 5 minuter efter topp tre, Thierry Neuville hade också tekniska problem på tionde plats 7,47 efter. I WRC2 är det precis som på gårdagens etapp en kamp mellan Mikkelsen och Bulacia där Bulacia drog längsta strået på sista sträckan för dagen och tog över ledningen med 0,8 sekunder inför morgondagens och rallyts sista dag. Oliver Solberg har haft ett jobbigt Acropolisrally i sin Hyundai i20 Rally N , Stötdämpareproblem på fredagen tvingades bryta, Oliver startade dagens etapp med en andra plats på dagens första sträcka, Sträckseger på andra sträckan när en avåkning på tredje sträckan fick Solberg att även bryta dagens etapp. I WRC3 har Yohan Rossel tagit över ledning från Chris Ingram under dagen , Chris tappade även andra platsen till Kajetan Kajetanowicz på eftermiddagens etapp . Rossel leder med 19,1 inför morgondagen .

Grekiska rallyt fortsätter med tre sträckor, inleds med Tarzan 1 23,37 km och fortsätter med rallyts längsta sträcka Pyrgos 33,20 km , Mitt på dagen svensk tid avslutas Rally Acropolis med en förkortat Tarzan sträcka 12,68 km som Power Stage. Första start imorgon redan 07,08 svensk tid.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter