Skip to content

Rovanperä outstanding

Kalle Rovanperä imponerar i Acropolisrallyt 4 sträcksegrar 30,8 sekunders ledning inför sista dagen. Oturen för Oliver Solberg fortsätter fick bryta även dagens etapp.

Kalle Rovanperä tog sin första WRC seger i årets Rally Estonia och är på väg att ta sin andra seger som den yngste fabriksföraren någonsin i Acropolisrallyt. Rovanperä var i ledningen inför dagens etapp med bara 3,6 sekunder med fyra sträcksegrar av sex möjliga har den unge finländaren utökat ledningen till 30,8 sekunder före Ott Tänak på andra plats som utökade försprånget till Sebastien Ogier på dagens sista sträcka till 10,2 sekunder inför morgondagen. Fyra inför söndagens avslutande etapp är Dani Sordo drygt 2 minuter efter topp tre. M-Sports fransman Adrien Fourmaux är på en femte plats 15,8 före teamkamraten Gus Greensmith. VM Ledaren Elfyn Evans som hade tekniska problem på första dagen och tappade är nu på en sjunde plats dryga 5 minuter efter topp tre, Thierry Neuville hade också tekniska problem på tionde plats 7,47 efter. I WRC2 är det precis som på gårdagens etapp en kamp mellan Mikkelsen och Bulacia där Bulacia drog längsta strået på sista sträckan för dagen och tog över ledningen med 0,8 sekunder inför morgondagens och rallyts sista dag. Oliver Solberg har haft ett jobbigt Acropolisrally i sin Hyundai i20 Rally N , Stötdämpareproblem på fredagen tvingades bryta, Oliver startade dagens etapp med en andra plats på dagens första sträcka, Sträckseger på andra sträckan när en avåkning på tredje sträckan fick Solberg att även bryta dagens etapp. I WRC3 har Yohan Rossel tagit över ledning från Chris Ingram under dagen , Chris tappade även andra platsen till Kajetan Kajetanowicz på eftermiddagens etapp . Rossel leder med 19,1 inför morgondagen .

Grekiska rallyt fortsätter med tre sträckor, inleds med Tarzan 1 23,37 km och fortsätter med rallyts längsta sträcka Pyrgos 33,20 km , Mitt på dagen svensk tid avslutas Rally Acropolis med en förkortat Tarzan sträcka 12,68 km som Power Stage. Första start imorgon redan 07,08 svensk tid.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter