Skip to content

Solberg i WRC 2 ledning

Oliver Solberg leder WRC 2 efter 2 sträckor körda i Grekland, Kalle Rovanperä i sekundstrid med Ott Tänak.

Oliver Solberg tog ledningen redan på dagens första sträcka Aghii Theodori 17,54 km, 2,6 före Andreas Mikkelsen, Mads Östberg tappade fem minuter på sträckan efter punktering. Bulacia vann sträcka 3, dagens andra Loutriki 19,40 km 1,1 före Solberg som därmed utökade ledningen till Mikkelsen med 6,4 sekunder inför eftermiddagens tre sträckor. Kalle Rovanperä övertog ledningen efter SS3 från Ott Tänak med 3 sekunder, Sebastien Ogier har 1,3 upp till Tänak inför eftermiddagen. Dani Sordo på en tredje plats 17,9 efter Rovanperä fick 10 sekunders tidstillägg efter en ”Jumpstart” på SS3. Thierry Neuville på en femte plats 18,7 efter. Elfyn Evans fick tekniska problem på Toyota Yaris på SS3 och tappade över minuten, fick också 40 sekunders tidstillägg efter sen ankomst till SS3. Adrien Fourmaux bäste M-Sport på en sjätte plats 6,5 före teamkollegan Greensmith. Efter dagens första sträcka leder Toksports föraren Chris Ingram i en Skoda Fabia 7,1 före finländaren Emil Lindholm.

Acropolisrallyt fortsätter idag med ytterligare tre sträckor i eftermiddag. Aghii Theodori 2 kl 12,24 , SS5 Thiva 23,27 km kl 14,47 och avslutas med Elatia 11,65 km kl 16,40. Obs tiderna är svensk tid.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter