Skip to content

Solberg i WRC 2 ledning

Oliver Solberg / Aaron Johnston Photographer: Jordi Rierola Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Oliver Solberg leder WRC 2 efter 2 sträckor körda i Grekland, Kalle Rovanperä i sekundstrid med Ott Tänak.

Oliver Solberg tog ledningen redan på dagens första sträcka Aghii Theodori 17,54 km, 2,6 före Andreas Mikkelsen, Mads Östberg tappade fem minuter på sträckan efter punktering. Bulacia vann sträcka 3, dagens andra Loutriki 19,40 km 1,1 före Solberg som därmed utökade ledningen till Mikkelsen med 6,4 sekunder inför eftermiddagens tre sträckor. Kalle Rovanperä övertog ledningen efter SS3 från Ott Tänak med 3 sekunder, Sebastien Ogier har 1,3 upp till Tänak inför eftermiddagen. Dani Sordo på en tredje plats 17,9 efter Rovanperä fick 10 sekunders tidstillägg efter en ”Jumpstart” på SS3. Thierry Neuville på en femte plats 18,7 efter. Elfyn Evans fick tekniska problem på Toyota Yaris på SS3 och tappade över minuten, fick också 40 sekunders tidstillägg efter sen ankomst till SS3. Adrien Fourmaux bäste M-Sport på en sjätte plats 6,5 före teamkollegan Greensmith. Efter dagens första sträcka leder Toksports föraren Chris Ingram i en Skoda Fabia 7,1 före finländaren Emil Lindholm.

Acropolisrallyt fortsätter idag med ytterligare tre sträckor i eftermiddag. Aghii Theodori 2 kl 12,24 , SS5 Thiva 23,27 km kl 14,47 och avslutas med Elatia 11,65 km kl 16,40. Obs tiderna är svensk tid.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter