Skip to content

Andreas Mikkelsen ny ERC ledare

Andreas Mikkelsen/ Jonas Andersson blev tvåa i ERC fjärde deltävling Barum Czech Rally Zlin och är ny totalledare i ERC .

22 årige hemmaföraren Erik Cais var i ledningen inför sista sträckan när han drygt 15 kilometer in på sista sträckan 25,43 kilometer långa Majova körde av rullade och hamnade långt ner i ett dike, Jan Kopecky som haft sekundstrid med Cais kunde därmed ta sin sjätte seger i det Tjeckiska ERC rallyt. Andreas Mikkelsen som för första gången hade Jonas Andersson i högerstolen tog en andra plats 40,1 sekunder efter Kopecky. Genom sin andra plats gick Mikkelsen upp i en komfortabel ledning sammanlagt i ERC tabellen 32 poäng före Alexey Lukynauk som ej kom till start i Barum rallyt efter att ha kraschat på test inför rallyt. Efter Erik Cais avåkning stoppades sträckan.
Jean-Babtiste Franceschi vann ERC junior klassen i sin Renault Clio Rally 4 . Ken Torn tog ännu en ny seger i klassen ERC junior 21 minuter för Oscar Solberg, som bröt på lördagen efter tekniska problem men gjorde omstart på dagens etapp.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter