Skip to content

Andreas Mikkelsen ny ERC ledare

- Photo Jorge Cunha / DPPI

Andreas Mikkelsen/ Jonas Andersson blev tvåa i ERC fjärde deltävling Barum Czech Rally Zlin och är ny totalledare i ERC .

22 årige hemmaföraren Erik Cais var i ledningen inför sista sträckan när han drygt 15 kilometer in på sista sträckan 25,43 kilometer långa Majova körde av rullade och hamnade långt ner i ett dike, Jan Kopecky som haft sekundstrid med Cais kunde därmed ta sin sjätte seger i det Tjeckiska ERC rallyt. Andreas Mikkelsen som för första gången hade Jonas Andersson i högerstolen tog en andra plats 40,1 sekunder efter Kopecky. Genom sin andra plats gick Mikkelsen upp i en komfortabel ledning sammanlagt i ERC tabellen 32 poäng före Alexey Lukynauk som ej kom till start i Barum rallyt efter att ha kraschat på test inför rallyt. Efter Erik Cais avåkning stoppades sträckan.
Jean-Babtiste Franceschi vann ERC junior klassen i sin Renault Clio Rally 4 . Ken Torn tog ännu en ny seger i klassen ERC junior 21 minuter för Oscar Solberg, som bröt på lördagen efter tekniska problem men gjorde omstart på dagens etapp.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter