Skip to content

Teemu Suninen avbryter med M-Sport omgående.

Teemu Suninen/Jarmo Lehtinen , Tog en andra plats i Rally Italia Sardegna 2019

Vi får inte se Teemu Suninen i finska rallyt. Sent igår kväll meddelades att finländaren avbryter samarbetet med M-Sport

Efter drygt 4 år som fabriksförare för M-Sport avslutas nu samarbetet. 27 årige Suninen meddelade igår (fredag) att han avslutar sitt samarbete med M-Sport omedelbart. Den senaste o sista starten Rally Ypres fick finländaren bryta efter en överhettat motor. Finländaren som var anmäld till Grekiska Acropolisrallyt om fjorton dagar i M-Sports WRC2 Fiesta . Suninen som detta år fått dela WRC styrningen med fransmannen Adrien Fourmaux . Sista starten i WRC klassen var i Rally Estonia där Teemu tog en sjätte plats.
Suninen säger till finska Rallit.fi -”Jag vill köra rally professionellt och jag såg inte längre poängen med att fortsätta för M-sport, Testdagarna har varit obefintliga , vi har haft ett grus test på ett o halvt år, och med de förutsättningarna är det svårt att prestera resultat, säger Suninen. Nu väcks frågan om Teemu har ett kontrakt med Toyota inför nästa år. Jari-Matti Latvala, team chef för Toyota har själv sagt tidigare i år att han letar efter en finländare som kan dela tredje bilen med Sebastien Ogier, som slutar som heltidsfabriksförare för teamet nästa år.
På frågan om Toyota är aktuellt svarar Suninen:
-” Mål nummer ett är att börja köra finska mästerskapen, Anmälan stänger på tisdag, Och vi kommer avslöja nästa vecka vad som händer 2022 avslöjar Suninen”
Om det blir en start i Finska VM Rallyt som körs i månadsskiftet September-Oktober vill inte 27 årige finländaren avslöja.
Men det kan möjligen bli några starter i WRC under året , Spanien är ett alternativ som vi tittar på säger Manager Timo Jouhki .
Vilken bil eller team det skulle bli i så fall är ännu oklart.

Toyota Gazzo Racing kommer troligen med 4 bilar 2022 i vissa tävlingar även fem. Kalle Rovanperä och Elfyn Evans har ännu inte skrivit kontrakt med teamet men med största sannolikhet kommer de två att vara kvar i teamet. Sebastien Ogier kommer att avsluta sin WRC karriär under 2022 med inhopp i vissa tävlingar som han själv bestämmer. Teamet letar två förare inför nästa säsong och enligt säkra källor kommer EsaPekka Lappi tillbaka i Toyota och möjligen då Teemu Suninen. Takamoto Katsuta tillhör ju inte WRC teamet utan har kört för Toyotas Rally Challenge programmet. Och för Katsuta har teamchefen Latvala sagt att ”Taka” inte är aktuell för märkesteamet 2022.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter