Skip to content

Dennis Rådström i VW mot Ford o Skoda i SSR

Dennis Rådström

Dennis Rådström tvåa i Rally SM traditionella efter en deltävling, är ensam Volkswagen förare i ett 18 starkt internationella 4 WD klass startfält i helgens South Swedish Rally.

Rådström som tillsammans med kartläsaren Johan Johansson, gav upp en internationell satsning inför årets säsong. Man köpte Oliver Solbergs Volkswagen Polo R5 för en satsning på bland annat SM. En satsning som hittills lyckats med en andra plats totalt i SM och en tredje plats i Grus SM . Inför Helgens andra deltävling i SM South Swedish Rally är 18 4 WD förare anmälda där 9 förare är anmälda i Skoda Fabia R5 saknas i Skoda startfältet gör Pontus Tidemand, som inför helgen ligger två totalt efter en andra plats i Rally Killingen en poäng efter Rådström. SM ledaren P-G Andersson kommer till start i sin Ford Fiesta R5 tillsammans med 8 andra Ford förare bland annat Mattias Adielsson, som är fyra i SM tabellen. I 4 WD nationella klassen med 12 startande finns SM ledaren Dan Johansson med i fältet i sin Mitsubishi Mirage liksom tvåan Joakim Carlström, även han i Mitsubishi Mirage . Flerfaldige SM vinnaren Mats Jonsson i Skoda Octavia är också på plats i Älmhult , Mats som inte lyckades få med sig några poäng i ”hemmarallyt” Killingen. 2WD internationell startar elva förare där segraren från Killingen Calle Carlberg och Viktor Hansson finns med. ” WD nationella är den i särklass största klassen i helgens South Swedish Rally en blandad kompott av både Toyota, Ford o Volvo förare finns med. TV kommentatorn Jonas Kruse är på plats med Skånes ”Tina Törner” Maja Bengtsson i högerstolen . Patrik Flodin i sin Volvo 940 finns också på plats inför kvällens första sträcka Millebygden Arena 8,6 km. Imorgon lördag körs 8 sträckor innan målgång runt 19 i Älmhult

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter