Skip to content

Dennis Rådström i VW mot Ford o Skoda i SSR

Dennis Rådström

Dennis Rådström tvåa i Rally SM traditionella efter en deltävling, är ensam Volkswagen förare i ett 18 starkt internationella 4 WD klass startfält i helgens South Swedish Rally.

Rådström som tillsammans med kartläsaren Johan Johansson, gav upp en internationell satsning inför årets säsong. Man köpte Oliver Solbergs Volkswagen Polo R5 för en satsning på bland annat SM. En satsning som hittills lyckats med en andra plats totalt i SM och en tredje plats i Grus SM . Inför Helgens andra deltävling i SM South Swedish Rally är 18 4 WD förare anmälda där 9 förare är anmälda i Skoda Fabia R5 saknas i Skoda startfältet gör Pontus Tidemand, som inför helgen ligger två totalt efter en andra plats i Rally Killingen en poäng efter Rådström. SM ledaren P-G Andersson kommer till start i sin Ford Fiesta R5 tillsammans med 8 andra Ford förare bland annat Mattias Adielsson, som är fyra i SM tabellen. I 4 WD nationella klassen med 12 startande finns SM ledaren Dan Johansson med i fältet i sin Mitsubishi Mirage liksom tvåan Joakim Carlström, även han i Mitsubishi Mirage . Flerfaldige SM vinnaren Mats Jonsson i Skoda Octavia är också på plats i Älmhult , Mats som inte lyckades få med sig några poäng i ”hemmarallyt” Killingen. 2WD internationell startar elva förare där segraren från Killingen Calle Carlberg och Viktor Hansson finns med. ” WD nationella är den i särklass största klassen i helgens South Swedish Rally en blandad kompott av både Toyota, Ford o Volvo förare finns med. TV kommentatorn Jonas Kruse är på plats med Skånes ”Tina Törner” Maja Bengtsson i högerstolen . Patrik Flodin i sin Volvo 940 finns också på plats inför kvällens första sträcka Millebygden Arena 8,6 km. Imorgon lördag körs 8 sträckor innan målgång runt 19 i Älmhult

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter