Skip to content

Huttunen ersätter Breen i ERC

Jari Huttunen hoppar in i MRF Tyres ERC satsning efter missad acropolisrallyt i WRC 2 klassen

Irländaren Breen avslutar ERC säsongen med MRF Tyres . Finländaren Jari Huttunen övertar platsen i ERC efter att blivit bort manövrerad från start i det Grekiska Acropolisrallyt 9-12 september . Huttunen som tidigare varit klar tillsammans med Oliver Solberg för start i WRC 2 klassen i Hyundai20 N, Att Huttunen bortkopplats från WRC 2 start överraskade många speciellt Jari . I ett uttalande från Hyundai teamet säger man att det beror på ett kommunikations problem. Finländaren har varit med o testat den Hyundai I20 N Rally 2 bilen som gjorde premiär i WRC Rally Ypres för fjorton dagar sedan. I samband med att man börja tävla med bilen, blev det enligt uppgifter Huttunen och Oliver Solberg klara för dom tre europiska WRC deltävlingar som är kvar i årets kalender Grekland, Finland och Spanien. Men enligt Hyundai teamet är det ännu inte klart hur det blir med start för Huttunen i fortsättningen är ännu inte bestämd .

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter