Skip to content

Neuville historisk

Thierry Neuville blev den första att vinna Rally Ypres WRC event. Dubbelt Hyundai Craig Breen tvåa. Kalle Rovanperä knep tredje platsen från Evans

Thierry Neuville tog sin första seger sedan Monte Carlo 2020, och det i sitt hemlands första WRC event. Neuville hade stor press inför rallyt och imponerade hela rallyt, trots en jagande Craig Breen som tog en andra plats 30,7 sekunder efter. Det var under lördagen och söndagen en kamp om tredje platsen mellan Toyotas Kalle Rovanperä och Elfyn Evans där Estonia vinnare Rovanperä kunde ta hem tredje platsen och därmed bäste Toyota förare. VM ledaren Sebastien Ogier tog en femte plats och 4 viktiga power Stage poäng . Ott Tänak som under lördags morgonen var på en tredje plats men tappade den efter punktering slutade sexa men tog full pott på Power stage sträckan F1 banan Circuit Francorchamps 11,21 km . Jari Huttunen var den enda av WRC 2 förare som kunde fullfölja rallyt utan några större incidenter . Fick problem med sin servo styrning på sista sträckan men kunde ta hem segern före Nikolay Gryazin . Suninen,Solberg och Kristensson fick bryta rallyt och kom ej till omstart på avslutningsdagen. WRC3 ledaren Yohan Rossel segrade i WRC 3 klassen och utökade därmed sin ledning i totalen .

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter