Skip to content

Dramatiken fortsätter Oliver Solberg utan servo

Efter att Nicolas Gryazin tagit fel road book och hamnat på fel sträcka och Teemu Suninen brutit med tekniska fel återstår bara två förare i WRC 2 Huttunen och Solberg

Oliver Solberg fick problem med oljeläckage på servon på morgonens andra sträcka , men leder ändå WRC2 med 5,19,6 över teamkamraten Jari Huttunen efter 13 sträckor. Det återstår bara två förare i klassen efter att Kristensson fick bryta igår, Teemu Suninen har tekniska problem och bröt på SS13, Nicolas Gryazin tog fel road book och hamnade på fel sträcka och kom ej till start på SS13. I WRC är det dubbelt i täten Neuville leder med 5 sekunders marginal till Craig Breen . Elfyn Evans kunde bryta Hyundais dominans efter Ott Tänak fått punktering på SS11. Estonia vinnaren Kalle Rovanperä på fjärde plats. Sebastien Ogier tog sin första sträckseger på SS13 och är femma 47, 9 efter Neuville. Takamoto Katsuta kraschade rejält på SS10 och kommer ej till omstart imorgon. Pierre Louis Loubet körde av på dagens första sträcka och är borta från rallyt. Det återstår 7 WRC inför eftermiddagens tre kvarstående sträckor.
I JWRC är engelsmannen Jon Armstrong i komfortabel ledning 1,00,2 före Estländaren Robert Virves. Finländaren och klassledaren Sami Pajari har klättrat upp till tredje på förmiddagen och är bara 6,5 efter Virves. Fransmannen Yohan Rossel har en kamp med hemmaföraren Sebastien Bedoret om ledningen i WRC 3, Det skiljer bara 0,5 mellan dom båda inför eftermiddagens sträckor.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter