Skip to content

Dramatiken fortsätter Oliver Solberg utan servo

Oliver Solberg / Aaron Johnston Photographer: Jordi Rierola Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Efter att Nicolas Gryazin tagit fel road book och hamnat på fel sträcka och Teemu Suninen brutit med tekniska fel återstår bara två förare i WRC 2 Huttunen och Solberg

Oliver Solberg fick problem med oljeläckage på servon på morgonens andra sträcka , men leder ändå WRC2 med 5,19,6 över teamkamraten Jari Huttunen efter 13 sträckor. Det återstår bara två förare i klassen efter att Kristensson fick bryta igår, Teemu Suninen har tekniska problem och bröt på SS13, Nicolas Gryazin tog fel road book och hamnade på fel sträcka och kom ej till start på SS13. I WRC är det dubbelt i täten Neuville leder med 5 sekunders marginal till Craig Breen . Elfyn Evans kunde bryta Hyundais dominans efter Ott Tänak fått punktering på SS11. Estonia vinnaren Kalle Rovanperä på fjärde plats. Sebastien Ogier tog sin första sträckseger på SS13 och är femma 47, 9 efter Neuville. Takamoto Katsuta kraschade rejält på SS10 och kommer ej till omstart imorgon. Pierre Louis Loubet körde av på dagens första sträcka och är borta från rallyt. Det återstår 7 WRC inför eftermiddagens tre kvarstående sträckor.
I JWRC är engelsmannen Jon Armstrong i komfortabel ledning 1,00,2 före Estländaren Robert Virves. Finländaren och klassledaren Sami Pajari har klättrat upp till tredje på förmiddagen och är bara 6,5 efter Virves. Fransmannen Yohan Rossel har en kamp med hemmaföraren Sebastien Bedoret om ledningen i WRC 3, Det skiljer bara 0,5 mellan dom båda inför eftermiddagens sträckor.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter