Skip to content

Jonas Andersson ersätter Kruse i TV studion.

SVT:s bilsportexpert, Jonas Kruse står över från att guida TV-tittarna från Rally Ypres . Jonas Andersson tar ersätter. Kruse kör Rally Killingen istället med Maja

Istället för TV studion kör 55-årige Kruse från Grums i värmland, den första deltävlingen i traditionella Rally-SM som avgörs på ”hemmavägar” runt Kil. Tävlingen körs på lördagen, men redan på söndag återfinns Kruse i SVT Sport:s sändningar, dock inte från Rally-VM, WRC, utan tillsammans med Johan Ejeborg från SM-finalen i rallycross i Arvika.

– Oavsett mitt gästspel hos Team Nybe tillsammans med kartläsartalangen Maja Bengtsson, så hade det inte fungerat eftersom SVT:s sändning från rallycrossen är prioriterad av mig, förklarar den trippelbokade Jonas Kruse som bland annat har två SM-titlar i nationalsporten rally.

I Kils MK:s SM-rally, Killingen, kommer den forne ”sladdkungen” från Grums att ratta en framhjulsdriven Toyota Corolla istället för en förväntad bakhjulsdriven Volvo 940. Anledningen till bilbytet är att Volvon är ännu inte färdigbyggd.

– Toyotan är en nog så bra tävlingsbil, genrepet i Violen Rallyt i juli visade både att bilen är potent och att jag hänger med. Vi hade en 4-5:e plats på gång i klassen innan bensinpumpen lade av. Därefter har vi kört en rallyträning med skapligt resultat, berättar Jonas Kruse.

”Vi”, det är Jonas och den hårdsatsande 16-åriga co-drivertalangen Maja Bengtsson från småländska Virestad. Även ”Rally-Maja” har gjort en omprioritering från WRC till förmån för Rally-SM denna helg. I programmet låg att hon skulle assistera Tom Kristenssons co-driver, David Arhusiander, med uppdaterade noter under WRC Ypres Rally Belgium, men nu väljer hon att skaffa sig ytterligare rutin genom att åka i tävlingstempo med Jonas Kruse.

– Det känns otroligt roligt att dra igång SM-säsongen igen som jag tror kan bli riktigt bra för vår del om allt går som det ska! Vi har åkt mindre test, men även en större rallyträning i Rävemåla, så sent som förra helgen, så vi är redo att ta oss an utmaningen i Kil nu, säger Maja Bengtsson. 

Jonas Kruses ersättare under WRC-sändningarna blir Jonas Andersson, co-driver till bland andra ”PG” Andersson och norrmannen Mads Östberg.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter