Skip to content

Tom Kristensson har fördel i Ypres WRC 2 klassen

Tom Kristensson / David Arhusinader. Rally Croatia

I morgon startar Belgien Rally Ypres för första gången som WRC. Tom Kristensson har fördel i WRC 2 klassen med fem startande.

Belgiska Rally Ypres startar imorgon med shakedown på morgonen kl 08.00. Tom Kristensson gör sin fjärde start i M-Sports R5 Fiesta , Oliver Solberg gör premiär med Hyundai nya Rally 2 I 20 N . Förutom dom båda svenskarna finns Teemu Suninen i M-Sports Fiesta, Jari Huttunen i nya Hyundai Rally 2 N i20. Nikolay Gryazin i sin Volkswagen Polo R5. Gryazin har flest antal starter men Tom Kristensson är god två med sina 115 starter i karriären och är den som har mest erfarenhet av asfalt genom sin karriär i Opel Adam Cup där koncentrationen var på asfalt och mest i Tyskland. Teemu Suninen har 91 starter och de flesta på grus där han även visat bra resultat. Jari Huttunen har 71 starter och liksom Suninen bästa på grus. Minst antal starter har Oliver Solberg med sina 51 starter i karriären. Solberg som imponerade i Rally de Capitale Roma ifjol med en tredje plats i sin första riktiga asfalts tävling.

Rally Ypres körs i en förkortad version efter översvämningarna för ett par veckor sedan. Fredagen börjar med shakedown och fortsätter med 8 sträckor på fredagen där den sista körs i mörker. Lördagen innehåller också 8 sträckor och rallyt avslutas med 4 korta sträckor på söndagen.

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter