Skip to content

Tom Kristensson har fördel i Ypres WRC 2 klassen

I morgon startar Belgien Rally Ypres för första gången som WRC. Tom Kristensson har fördel i WRC 2 klassen med fem startande.

Belgiska Rally Ypres startar imorgon med shakedown på morgonen kl 08.00. Tom Kristensson gör sin fjärde start i M-Sports R5 Fiesta , Oliver Solberg gör premiär med Hyundai nya Rally 2 I 20 N . Förutom dom båda svenskarna finns Teemu Suninen i M-Sports Fiesta, Jari Huttunen i nya Hyundai Rally 2 N i20. Nikolay Gryazin i sin Volkswagen Polo R5. Gryazin har flest antal starter men Tom Kristensson är god två med sina 115 starter i karriären och är den som har mest erfarenhet av asfalt genom sin karriär i Opel Adam Cup där koncentrationen var på asfalt och mest i Tyskland. Teemu Suninen har 91 starter och de flesta på grus där han även visat bra resultat. Jari Huttunen har 71 starter och liksom Suninen bästa på grus. Minst antal starter har Oliver Solberg med sina 51 starter i karriären. Solberg som imponerade i Rally de Capitale Roma ifjol med en tredje plats i sin första riktiga asfalts tävling.

Rally Ypres körs i en förkortad version efter översvämningarna för ett par veckor sedan. Fredagen börjar med shakedown och fortsätter med 8 sträckor på fredagen där den sista körs i mörker. Lördagen innehåller också 8 sträckor och rallyt avslutas med 4 korta sträckor på söndagen.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter