Skip to content

Thierry Neuville under press i hemmarallyt

Thierry Neuville Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe tror på seger i hemmarallyt Rally Ypres nästa helg. Andrea Adamo -”Det är Thierry och Martjins hemmrally.så vi kommer att ha extra stor motivation men generellt sett vet vi vad vi måste göra och vad vi förväntar oss av oss själva” .säger team chefen Adamo

Thierry Neuville senaste seger var i Monte Carlo 2020, sedan dess har det blivit 2 andra platser 2020 och fem tredje platser 2021. Nu till Belgiens första WRC evenemang tillika Neuvilles hemmarally är det stor press på att han vinner Ypres Rally , Ett rally som då var ett nationellt mästerskap som han totalvann 2018 i en Hyundai i20 R5 . Förväntningarna på Thierry och Martijn är stora både hos fansen och teamet. Själv säger Neuville
-” Vi ser fram emot Ypres Rally, Det är ett rally jag gjort ett par gånger tidigare, och jag vann 2018 med en Hyundai i20 R5.Det är ett mycket utmanande eftersom vägarna är ganska smala och hala, och dikena på båda sidorna är alltid mycket djupa, så du måste se till att inte göra några misstag och hålla alla fyra hjulen på vägen, Jag tror att vi kommer att få se en hel del händelser. Det har andra egenskaper än något annat asfalts rally vi har sett hittills. När vi var i Tyskland tidigare i WRC var det tusentals Belgare som hejade på oss, Så med Belgien i WRC är jag säker på att det kommer bli atmosfär” avslutar Neuville.
Även teamkamraten i Hyundai till Ypres , Irländaren Craig Breen har vana från Ypres , ett rally som är en av hans favoriter som han vann 2019.

Både Oliver Solberg och Jari Huttunen kommer till start i rallyts WRC 2 klass för första gången i Belgien och för första gången i Hyundais nya i20 N Rally 2. En bil som gör premiär i Ypres Rally. Både Jari och Oliver har testat bilen , Solberg på grus o snö, Huttunen på grus o asfalt.
Team Chefen Andrea Adamo
-” Det är alltid ett speciellt ögonblick när en ny bil gör sin debut, och det här rallyt är inget undantag. Hyundai Motorsports kundracingteam har lagt ner mycket hårt arbete och kraft på att utveckla den nya bilen, och Rally Ypres Belgien kommer att vara det perfekta tillfället att se Rally 2 bilen i action. Oliver och Jari har båda spelat en viktig roll i utvecklingen av denna bil över alla sorters underlag, så det är passande för dem att vara en del av detta ”invigningsevenemang” med vår nya I20 Rally 2. Vi vet att vi kommer att ha några nya saker att upptäcka på bilen i konkurrenssituation, men vårt mål är att ha en framgångsrik WRC2 start med nya bilen efter missödena i Estland.

Rally Ypres körs 13-15 , med en shakedown på fredag morgon och på eftermiddagen körs ytterligare fyra sträckor. Lördagen innehåller åtta sträckor med bland annat rallyts längsta sträcka Hollebeke. Söndagens etapp har fått kortas till enbart 2 sträckor , detta efter skyfallen som drabbat området .

Som vanligt kan du följa rallyt på vår Live uppdatering , Under Rally Ypres på hemsidan hittar du tidtabell startlista med mera.

Dela

Läs mer

European Rally Trophy i nytt format
FIA European Rally Trophy (ERT) har omstrukturerats inför 2023 med...
VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter