Skip to content

Starkt Rally Killingen inleder traditionella SM

Pontus Tidemand till start i Rally Killingen

Nästa helg 14 Augusti inleds årets traditionella Rally SM, Ett SM med imponerande startfält. Vad sägs om tre Juniorvärldsmästare och flerfaldige SM segraren Mats Jonsson .

Hela 144 deltagare finns på Rally Killingens anmälningslista, som inleder årets traditionella Svenska Mästerskapen i orten Kil 2 mil utanför Karlstad. Förutom SM ingår även JSM har VOC Mekonomen Rally . I internationella 4 WD klassen med 21 deltagare finns juniorvärldsmästarna Pontus Tidemand med norske kartläsaren Morten Erik Abrahmsen i en Skoda Fabia , Emil Bergkvist med fd Andreas Mikkelsens kartläsare Ola Floene i en Audi A1, både Pontus och Emil kör för Matthias Ekströms team. Pontus juniorvärldsmästare 2013 och WRC champion 2017, Emil Bergkvist JWRC mästare. P-G Andersson är dubbel JWRC mästare 2004 och 2007 och har sin vapendragare Anders Fredriksson i högerstolen i en Ford Fiesta till Rally Killingen. Förutom juniormästarna finns även förare som Mattias Adielsson, Lars Stugemo, Stig Andervang och 62 årige Johan Rudengren.

Mats Jonsson

Nationella 4 WD klassen med 14 anmälda kommer Mister No Problem och flerfaldige SM segraren till start i en Skoda Octavia tillsammans med Jon Magnusson. En kvinna finns med i startfältet Sofia Sörensson från Hörby i en Mitsubishi 1X. i 2WD internationella med 16 anmälda domineras av Ford Fiesta Rally 4 förare som till exempel Adam Westlund. Patrik Flodin är tillbaka i sin Volvo 940 i Nationella 2 WD klassen där även Jonas Kruse med 17 åriga Maja Bengtsson som codriver i en Toyota Corolla.
VOC Mekonomen rally är den största klassen med 36 anmälda .

Rally Killingen startar med Shakedown på fredag den 13 augusti . Nio sträckor körs på lördag med första start kl 08.00 i centrala Kil.

Dela

Läs mer

European Rally Trophy i nytt format
FIA European Rally Trophy (ERT) har omstrukturerats inför 2023 med...
VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter