Skip to content

Starkt Rally Killingen inleder traditionella SM

Nästa helg 14 Augusti inleds årets traditionella Rally SM, Ett SM med imponerande startfält. Vad sägs om tre Juniorvärldsmästare och flerfaldige SM segraren Mats Jonsson .

Hela 144 deltagare finns på Rally Killingens anmälningslista, som inleder årets traditionella Svenska Mästerskapen i orten Kil 2 mil utanför Karlstad. Förutom SM ingår även JSM har VOC Mekonomen Rally . I internationella 4 WD klassen med 21 deltagare finns juniorvärldsmästarna Pontus Tidemand med norske kartläsaren Morten Erik Abrahmsen i en Skoda Fabia , Emil Bergkvist med fd Andreas Mikkelsens kartläsare Ola Floene i en Audi A1, både Pontus och Emil kör för Matthias Ekströms team. Pontus juniorvärldsmästare 2013 och WRC champion 2017, Emil Bergkvist JWRC mästare. P-G Andersson är dubbel JWRC mästare 2004 och 2007 och har sin vapendragare Anders Fredriksson i högerstolen i en Ford Fiesta till Rally Killingen. Förutom juniormästarna finns även förare som Mattias Adielsson, Lars Stugemo, Stig Andervang och 62 årige Johan Rudengren.

Mats Jonsson

Nationella 4 WD klassen med 14 anmälda kommer Mister No Problem och flerfaldige SM segraren till start i en Skoda Octavia tillsammans med Jon Magnusson. En kvinna finns med i startfältet Sofia Sörensson från Hörby i en Mitsubishi 1X. i 2WD internationella med 16 anmälda domineras av Ford Fiesta Rally 4 förare som till exempel Adam Westlund. Patrik Flodin är tillbaka i sin Volvo 940 i Nationella 2 WD klassen där även Jonas Kruse med 17 åriga Maja Bengtsson som codriver i en Toyota Corolla.
VOC Mekonomen rally är den största klassen med 36 anmälda .

Rally Killingen startar med Shakedown på fredag den 13 augusti . Nio sträckor körs på lördag med första start kl 08.00 i centrala Kil.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter