Skip to content

Ogier,Sordo och Neuville fördel i Acropolis

Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul - Ford Fiesta RS WRC. Acropolis Rally 2013

Sebastien Ogier, Dani Sordo och Thierry Neuville är de enda fabriksförare idag som har erfarenhet från det grekiska Acropolisrallyt

Det grekiska Acropolisrallyt kördes senast i WRC kalendern 2013 och vanns av nuvarande teamchefen i Toyota, Jari-Matti Latvala som då var fabriksförare för Volkswagen . Latvala vann med över minuten till Dani Sordo i Citroen, Trea blev Thierry Neuville 2 minuter efter, då som fabriksförare för Qatar WRT i en Ford Fiesta RS . Sebastien Ogier, då teamkamrat till Latvala, bröt redan på första etappen gjorde omstart enligt superrally reglerna och slutade 10:a totalt . Visserligen är årets grekiska VM rallyt i ett helt nytt koncept med helt nya sträckor och ny plats för serviceplatsen, Lamia 21 mil från Acropolis strax utanför Athen. Att ha tävlat i Grekland måste räknas som en fördel för Sebastien Ogier och Thierry Neuville, Kanske mest för Ogier som har segraren från 2013 års rally som Teamchef. Dani Sordo är i år tredje förare för Hyundai och det är ännu inte bekräftat om han kommer att anmälas till Grekland. Ingen av teamen Toyota eller Hyundai har kört i Grekland.
De båda norrmännen Andreas Mikkelsen och Mads Östberg fanns med i startfältet 2013 som fabriksförare Mikkelsen Volkswagen Östberg i Ford. Båda kör idag i WRC 2 klassen och kommer troligen finnas med i årets startfält i Grekland.

Acropolisrally 2021 börjar med shakedown på torsdag den 9 september drygt 2 mil från huvudorten Lamia. Förta etappen, fredagen 10 september innehåller 5 sträckor med längsta mellan Athen och Lamia totalt 52,97 SS kilometer , Lördagen blir rallyts tuffaste etapp med 6 sträckor på 133,34 kilometer där rallyts längsta Pavliani 24,64 km börjar dagen och körs som näst sista på lördagen . Rallyt avslutas på söndag 10 september med 3 sträckor väster om serviceparken i Lamia . Sträckan med namnet Tarzan 17,58 km avslutar som Power Stage på dagen .

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter