Skip to content

Ogier,Sordo och Neuville fördel i Acropolis

Sebastien Ogier, Dani Sordo och Thierry Neuville är de enda fabriksförare idag som har erfarenhet från det grekiska Acropolisrallyt

Det grekiska Acropolisrallyt kördes senast i WRC kalendern 2013 och vanns av nuvarande teamchefen i Toyota, Jari-Matti Latvala som då var fabriksförare för Volkswagen . Latvala vann med över minuten till Dani Sordo i Citroen, Trea blev Thierry Neuville 2 minuter efter, då som fabriksförare för Qatar WRT i en Ford Fiesta RS . Sebastien Ogier, då teamkamrat till Latvala, bröt redan på första etappen gjorde omstart enligt superrally reglerna och slutade 10:a totalt . Visserligen är årets grekiska VM rallyt i ett helt nytt koncept med helt nya sträckor och ny plats för serviceplatsen, Lamia 21 mil från Acropolis strax utanför Athen. Att ha tävlat i Grekland måste räknas som en fördel för Sebastien Ogier och Thierry Neuville, Kanske mest för Ogier som har segraren från 2013 års rally som Teamchef. Dani Sordo är i år tredje förare för Hyundai och det är ännu inte bekräftat om han kommer att anmälas till Grekland. Ingen av teamen Toyota eller Hyundai har kört i Grekland.
De båda norrmännen Andreas Mikkelsen och Mads Östberg fanns med i startfältet 2013 som fabriksförare Mikkelsen Volkswagen Östberg i Ford. Båda kör idag i WRC 2 klassen och kommer troligen finnas med i årets startfält i Grekland.

Acropolisrally 2021 börjar med shakedown på torsdag den 9 september drygt 2 mil från huvudorten Lamia. Förta etappen, fredagen 10 september innehåller 5 sträckor med längsta mellan Athen och Lamia totalt 52,97 SS kilometer , Lördagen blir rallyts tuffaste etapp med 6 sträckor på 133,34 kilometer där rallyts längsta Pavliani 24,64 km börjar dagen och körs som näst sista på lördagen . Rallyt avslutas på söndag 10 september med 3 sträckor väster om serviceparken i Lamia . Sträckan med namnet Tarzan 17,58 km avslutar som Power Stage på dagen .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter