Skip to content

Rally Australia planerar comeback 2023

4 platser finns kvar i WRC kalendern 2022. Rally Australien var en tänkbar kandidat men har nu beslutat att vänta med ansökan till 2023.

Planerna för WRC kalendern är att det skall vara 13 deltävlingar och 50/50 fördelning Europa och utanför Europa . Ett mål som man inte kommer uppnå 2022 utan får satsa på att nå målet 2023 . Nio deltävlingar för 2022 är klara varav 2 är utanför Eruopa Kenya och Japan . Övriga klara: Monte Carlo, Sweden, Portugal, Sardinien, Spanien, Estland o Grekland. Rally Finland är än så länge utan kontrakt med både WRC promotorn och Jyväskylä kommun, men väntas skriva kontrakt under de närmaste månaderna, England kämpar hårt för att komma tillbaka i kalendern efter två års frånvaro men att det då kommer att flyttas till Irland, men ännu har man ingen finansieringsplan klar . För att få en deltävling till utanför Europa 2022 är Nya Zealand en av spekulanterna. Något som talar emot Nya Zealand är att om Australien som har stöd av FIA:s rallydirektör Yves Matton kämpar för en plats 2023 är nog inte NZ intresserad av ett års kontrakt. Nykomlingen i år Rally Kroatien kommer troligen ta en av dom 4 kvarvarande platser för 2022 . Belgiska Rally Ypres 2020 på grund av Coronapandemin men körs i år om tio dagar, Frågan är om Belgiska arrangörerna lyckas vinna teamens och WRCpromotorn förtroende för ett kontrakt nästa år. Mexico, Chile Turkiet och anrika Adac Rally Deutschland som fanns med i kalendern 2020 förekommer inte alls i diskussionerna för dom kommande tre åren.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter