Skip to content

Rally Australia planerar comeback 2023

Mads Ostberg /Torstien Eriksen Rally Australien 2018 där man blev trea // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool //

4 platser finns kvar i WRC kalendern 2022. Rally Australien var en tänkbar kandidat men har nu beslutat att vänta med ansökan till 2023.

Planerna för WRC kalendern är att det skall vara 13 deltävlingar och 50/50 fördelning Europa och utanför Europa . Ett mål som man inte kommer uppnå 2022 utan får satsa på att nå målet 2023 . Nio deltävlingar för 2022 är klara varav 2 är utanför Eruopa Kenya och Japan . Övriga klara: Monte Carlo, Sweden, Portugal, Sardinien, Spanien, Estland o Grekland. Rally Finland är än så länge utan kontrakt med både WRC promotorn och Jyväskylä kommun, men väntas skriva kontrakt under de närmaste månaderna, England kämpar hårt för att komma tillbaka i kalendern efter två års frånvaro men att det då kommer att flyttas till Irland, men ännu har man ingen finansieringsplan klar . För att få en deltävling till utanför Europa 2022 är Nya Zealand en av spekulanterna. Något som talar emot Nya Zealand är att om Australien som har stöd av FIA:s rallydirektör Yves Matton kämpar för en plats 2023 är nog inte NZ intresserad av ett års kontrakt. Nykomlingen i år Rally Kroatien kommer troligen ta en av dom 4 kvarvarande platser för 2022 . Belgiska Rally Ypres 2020 på grund av Coronapandemin men körs i år om tio dagar, Frågan är om Belgiska arrangörerna lyckas vinna teamens och WRCpromotorn förtroende för ett kontrakt nästa år. Mexico, Chile Turkiet och anrika Adac Rally Deutschland som fanns med i kalendern 2020 förekommer inte alls i diskussionerna för dom kommande tre åren.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter