Skip to content

Craig Breen på väg mot M-sport?

Craig Breen kommer troligen att lämna Hyundai för en hel säsong i M-sport 2022. Oliver Solberg är en av dom förare som nämns som ersättare i Hyundai för 2022.

Hyundai kommer även 2022 med tre bilar i Rally 1 klassen, Idag har man kontrakt med Thierry Neuville och Ott Tänak, inget är klart vilken eller vilka som kommer att få tredje bils styrning nästa säsong. I år har Dani Sordo och Craig Breen fått dela styrningar. Tyska motorsport journalisten Riener Kuhn RK media uppger till Worldrally.se att Breen har långt gående förhandlingar med M-Sport , Och som ersättare bekräftar Team chefen Andrea Adamo att Oliver Solberg kommer att få styrningar i Rally 1 bilen nästa år. Dani Sordo som vill ha styrning för hel säsong har ännu inget kontrakt . Förutom Craig Breen kommer troligtvis fransmannen Adrien Fourmaux att tillhöra M-Sport nästa år i deras Rally 1 bil Ford Puma hybrid.

Toyota
Det Japanska teamet har inte skrivit kontrakt för 2022 med någon förare, Helt klart är att Sebastien Ogier kommer att köra utvalda tävlingar under säsongen som han själv väljer. Kalle Rovanperä kommer med all sannolikhet att stanna kvar i stallet. Elfyn Evans har tidigare enligt uppgifter fört förhandlingar om att återgå till M-sport men efter som Breen och Fourmaux förekommer i M-sport diskussioner så kommer nog Evans att skriva ett nytt kontrakt med Latvala och hans team Toyota Gazoo Racing WRT.. EsaPekka Lappi och Teemu Suninen är starka kandidater att dela Toyota Yaris Rally 1 med Sebastien Ogier.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter