Skip to content

Craig Breen på väg mot M-sport?

Craig Breen Photographer: Fabien Dufour Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Craig Breen kommer troligen att lämna Hyundai för en hel säsong i M-sport 2022. Oliver Solberg är en av dom förare som nämns som ersättare i Hyundai för 2022.

Hyundai kommer även 2022 med tre bilar i Rally 1 klassen, Idag har man kontrakt med Thierry Neuville och Ott Tänak, inget är klart vilken eller vilka som kommer att få tredje bils styrning nästa säsong. I år har Dani Sordo och Craig Breen fått dela styrningar. Tyska motorsport journalisten Riener Kuhn RK media uppger till Worldrally.se att Breen har långt gående förhandlingar med M-Sport , Och som ersättare bekräftar Team chefen Andrea Adamo att Oliver Solberg kommer att få styrningar i Rally 1 bilen nästa år. Dani Sordo som vill ha styrning för hel säsong har ännu inget kontrakt . Förutom Craig Breen kommer troligtvis fransmannen Adrien Fourmaux att tillhöra M-Sport nästa år i deras Rally 1 bil Ford Puma hybrid.

Toyota
Det Japanska teamet har inte skrivit kontrakt för 2022 med någon förare, Helt klart är att Sebastien Ogier kommer att köra utvalda tävlingar under säsongen som han själv väljer. Kalle Rovanperä kommer med all sannolikhet att stanna kvar i stallet. Elfyn Evans har tidigare enligt uppgifter fört förhandlingar om att återgå till M-sport men efter som Breen och Fourmaux förekommer i M-sport diskussioner så kommer nog Evans att skriva ett nytt kontrakt med Latvala och hans team Toyota Gazoo Racing WRT.. EsaPekka Lappi och Teemu Suninen är starka kandidater att dela Toyota Yaris Rally 1 med Sebastien Ogier.

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter