Skip to content

Ola Floene lämnar Mikkelsen för Dakar Rallyt

Ola Floene lämnar kartläsarjobbet hos Andreas Mikkelsen efter många års samarbete.

Ola Floende och Andreas Mikkelsen börjad kampera ihop redan då Mikkelsen var fabriskförare för Volkswagen Motorsport 2014-2015. Sedan blev det samarbete med Mads östberg och Pontus Tidemand bland annat innan det blev Andreas Mikkelsen igen för 52 årige kartläsaren. Samarbetet avslutas utan några som helst ”hard Felling” då Floene sedan en tid tillbaka har kontrakt med Red Bull Off Road Team och Dakar Rallyt och kommer att satsa på det fullt ut och ser ingen möjlighet att kombinera med Mikkelsens tajta schema . Mikkelsen som i år kör full säsong i både WRC 2 och ERC för det tyska teamet Toksport WRT. Mikkelsen leder WRC2 och är tvåa i ERC 1 poäng efter Alexey Lukyanuk. Vem som tar över kartläsar stolen hos Mikkelsen är ännu inte klart, men ett beslut väntas komma inom kort då WRC deltävlingen Rally Ypres står för dörren.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter