Skip to content

Tre Rally Estonia vinnare i helgens ERC

Andreas Mikkelsen/Ola Floene kommer till start i helgens Rally de Roma Capitale . efter seger Rally Estonia och en andra plats Rally Liepäja Foto: Adam Owczarek/Worldrally Copywright

Alexey Lukyanuk, Andreas Mikkelsen, Sami Pajari tog hem varsin klasseger i förra helgens Rally Estonia och är nu redo för tredje ERC deltävlingen asfaltsrallyt Rally de Roma Capitale .

Lukyanuk gjorde sin första start i Rally Estonias WRC 3 klassen och vann med över 3 minuter trots en rullning på Power Stage sträckan. I Estonia körde han även för första gången i sin karriär en Skoda Fabia. Nu i helgens Rally de Roma Capitale är han tillbaka i sin Citroen C3. Ryssen som leder totalt i ERC efter två körda deltävlingar 9 poäng före Andreas Mikkelsen som vann WRC2 i Estonia . Finska JWRC vinnaren i Estonia Sami Pajari som leder JWRC efter segern , leder även i ERC3 Junior inför helgen start med 17 poäng före tysken Nick Loof.

Förutom klassvinnarna från Estonia finns även Irländaren Craig Breen som var tvåa i förra helgens WRC rally med i det Italienska ERC rallyt. Breen som i ERC kör en Hyunda i20 R5 för nya däckmärket Team MRF Tyres har inte lyckats så väl i Europa mästerskapen . Bästa placering hittills i ERC kom i Rally Liepäja där han blev tvåa 17 sekunder efter Nikolay Gryazin som även startade i Rally Estonia men fick bryta efter en rullning. Gryazin var snabbast på dagens QS sträcka i de Roma Capitale . Ole-Christian Veiby med kartläsaren Jonas Andersson som efter sin avstängning från WRC kör i ERC och gör sin andra deltävling i helgen. Oskar Solberg som efter draghjälp från kusinen Oliver Solberg gör även han sin andra start i ERC.

Rally de Roma Capitale startar idag med en så kallad QS sträcka och fortsätter med en superspecial i rallyts huvud ort Fiuggi och fortsätter med 6 sträckor på lördagen och avslutas med sju sträckor på söndag. Rallyt vanns i fjol av Alexey Lukyanuk före hemmaföraren Basso och Oliver Solberg blev trea i sin första asfalts start. Totalt är 104 anmälda till helgens rally .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter