Skip to content

Tre Rally Estonia vinnare i helgens ERC

Alexey Lukyanuk, Andreas Mikkelsen, Sami Pajari tog hem varsin klasseger i förra helgens Rally Estonia och är nu redo för tredje ERC deltävlingen asfaltsrallyt Rally de Roma Capitale .

Lukyanuk gjorde sin första start i Rally Estonias WRC 3 klassen och vann med över 3 minuter trots en rullning på Power Stage sträckan. I Estonia körde han även för första gången i sin karriär en Skoda Fabia. Nu i helgens Rally de Roma Capitale är han tillbaka i sin Citroen C3. Ryssen som leder totalt i ERC efter två körda deltävlingar 9 poäng före Andreas Mikkelsen som vann WRC2 i Estonia . Finska JWRC vinnaren i Estonia Sami Pajari som leder JWRC efter segern , leder även i ERC3 Junior inför helgen start med 17 poäng före tysken Nick Loof.

Förutom klassvinnarna från Estonia finns även Irländaren Craig Breen som var tvåa i förra helgens WRC rally med i det Italienska ERC rallyt. Breen som i ERC kör en Hyunda i20 R5 för nya däckmärket Team MRF Tyres har inte lyckats så väl i Europa mästerskapen . Bästa placering hittills i ERC kom i Rally Liepäja där han blev tvåa 17 sekunder efter Nikolay Gryazin som även startade i Rally Estonia men fick bryta efter en rullning. Gryazin var snabbast på dagens QS sträcka i de Roma Capitale . Ole-Christian Veiby med kartläsaren Jonas Andersson som efter sin avstängning från WRC kör i ERC och gör sin andra deltävling i helgen. Oskar Solberg som efter draghjälp från kusinen Oliver Solberg gör även han sin andra start i ERC.

Rally de Roma Capitale startar idag med en så kallad QS sträcka och fortsätter med en superspecial i rallyts huvud ort Fiuggi och fortsätter med 6 sträckor på lördagen och avslutas med sju sträckor på söndag. Rallyt vanns i fjol av Alexey Lukyanuk före hemmaföraren Basso och Oliver Solberg blev trea i sin första asfalts start. Totalt är 104 anmälda till helgens rally .

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter