Skip to content

Pajari tog Finlands första seger sedan 2013

20 årige Sami Pajari skrev JWRC historia när han tog sin första seger i JWRC karriären och den första finske föraren att vinna junior WRC sedan 2013.

Sami Pajari tog hand om ledningen direkt och släppte den aldrig till hårt jagande trion John Armstrong, Martin Sesks och Martin Koci . Trots problem på sista etapp kunde finländaren vinna med 24 sekunder efter för andra gången tagit 9 sträckseger och lika många extra poäng i en deltävling, första gången var i Rally Croatia . Inför söndagens avslutande etapp skiljde det 44 sekunder bland topp fyra . Martin Koci som varit tvåa fick tekniska problem på sista sträckan då kunde Märtin Sesks kliva upp till tredje plats 32,3 sekunder efter tvåan Jon Armstrong . Segern i Estonia är den första sedan Finländaren Pajari började i JWRC 2019 i hemma rallyt Jyväskylä. Inte sedan 2013 då Andreas Amberg vann Hemma WRC deltävlingen i Jyväskylä har en Finländare vunnit en Junior WRC deltävlingen och ingen Finne har hittills vunnit ett Junior VM sedan starten 2001.

Sami Pajari leder nu mästerskapet med 71 poäng med två deltävlingar kvar, Rally Ypres 13-15 Augusti och Rally Spanien 14-17 Oktober . Märtin Sesks som varit i mästerskap ledning innan Estonia är tvåa med 67 poäng och John Armstrong trea på 56 poäng. Men mästerskapet är långt ifrån avgjord då man i den Spanska finalen får dubbla poäng för både placeringspoäng och sträcksegrar .

Förutom JWRC kör även Pajari i ERC klassen ERC3Junior där han leder med 17 poäng före Tysken Nick Loof inför helgens tredje deltävlingen i Italien Rally Di Roma Capitale .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter