Skip to content

Pajari tog Finlands första seger sedan 2013

Photo: Adam Owczarek/Worldrally

20 årige Sami Pajari skrev JWRC historia när han tog sin första seger i JWRC karriären och den första finske föraren att vinna junior WRC sedan 2013.

Sami Pajari tog hand om ledningen direkt och släppte den aldrig till hårt jagande trion John Armstrong, Martin Sesks och Martin Koci . Trots problem på sista etapp kunde finländaren vinna med 24 sekunder efter för andra gången tagit 9 sträckseger och lika många extra poäng i en deltävling, första gången var i Rally Croatia . Inför söndagens avslutande etapp skiljde det 44 sekunder bland topp fyra . Martin Koci som varit tvåa fick tekniska problem på sista sträckan då kunde Märtin Sesks kliva upp till tredje plats 32,3 sekunder efter tvåan Jon Armstrong . Segern i Estonia är den första sedan Finländaren Pajari började i JWRC 2019 i hemma rallyt Jyväskylä. Inte sedan 2013 då Andreas Amberg vann Hemma WRC deltävlingen i Jyväskylä har en Finländare vunnit en Junior WRC deltävlingen och ingen Finne har hittills vunnit ett Junior VM sedan starten 2001.

Sami Pajari leder nu mästerskapet med 71 poäng med två deltävlingar kvar, Rally Ypres 13-15 Augusti och Rally Spanien 14-17 Oktober . Märtin Sesks som varit i mästerskap ledning innan Estonia är tvåa med 67 poäng och John Armstrong trea på 56 poäng. Men mästerskapet är långt ifrån avgjord då man i den Spanska finalen får dubbla poäng för både placeringspoäng och sträcksegrar .

Förutom JWRC kör även Pajari i ERC klassen ERC3Junior där han leder med 17 poäng före Tysken Nick Loof inför helgens tredje deltävlingen i Italien Rally Di Roma Capitale .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter