Skip to content

54,2 sekunders ledning för Rovanperä

Foto: Adam Owczarek /Worldrally

Tre korta sträckor återstår av Rally Estonia för Kalle Rovanperä

Klockan 14,21 kan Kalle Rovanperä bli historisk som den yngste föraren som vunnit ett WRC rally. Rovanperä leder med 54,2 sekunder före Craig Breen inför eftermiddagens avslutande tre sträcker av Estonia rallyts 24 sträckor. Toyotas Finländare tog hand om ledningen redan på SS3 efter att Ott Tänak fått dubbelpunktering och fick bryta fredagens etapp för omstart på lördagen . Kalle har under hela rallyt haft kontroll och hittills varit utan några som helst problem med sin Toyota Yaris. Hittills har det blivit 8 sträcksegrar för 20 årige Rovanperä och han har aldrig blivit sämre än femma på någon av hittills 21 sträckor . Rallyt avslutas med Power Stage sträckan Tartu Vald 6,74 13,18 svensk tid.

Foto: Adam Owczarek /Worldrally

I WRC2 är det desto jämnare mellan ledaren Mikkelsen ,Östberg , Bulacia och Fourmaux skiljer bara 35,4 sekunder inför avslutningen . Östberg startade dagens etapp med två sträcksegrar men har fått bromsproblem på sin Citroen och det är ingen service innan de avslutande sträckorna Tom Kristensson är på en femte plats i klassen efter att under helgen och har varit stabil i sin andra start i M-Sports Fiesta .

Foto: Adam Owczarek/Worldrally

Ryssen Alexey Lukyanuk som gör sin första WRC 3 start i karriären och med för honom en helt ny bil, Skoda Fabia , Har haft hand om ledningen i klassen redan från start och leder med över 2 minuter till polacken Kajetan Kajetanowicz.

Foto: Adam Owczarek/Wolrdrally

Lika tätt bland topp fyra är det i JWRC klassen där Sami Pajari leder med 30,1 sekunder till John Armstrong som jagas av fjolårsvinnaren i Estonia Martin Sesks 1,6 efter Armstrong

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter