Skip to content

Tänak brutit hemmarallyt

Det blev en dramtisk inledning av Rally Estonia, Hemmaföraren Tänak fick bryta redan på SS3, Kalle Rovanperä ny ledare

Det blev ingen lyckad start för hemmaföraren Ott Tänak, Punktering på andra sträckan för dagen och en överhettat motor på SS4 gjorde att Tänak fick bryta dagens etapp. Craig Breen blev hindrad av Gus Greensmith som stoppat på SS3 med vattenpump bekymmer men fick ändrat tid och klev upp i ledningen 1 sekund före Kalle Rovanperä inför SS4, Men ännu en gång blev Breen hindrad av Greensmith som återigen stoppat inte nog med det utan Breen blev även hindrad av någon person som var mitt på vägen , Breen uppfattade det som sträckan var rödflaggad och tappade sekunder. Kalle Rovanperä i ledningen efter SS4 med 3,5 sekunder före Craig Breen , Takamoto Katsuta som imponerade i Safari rallyt är på en tredje plats 20,5 efter teamkollegen i Toyota Rovanperä men fick bryta inför SS5 efter tekniska problem . Ogier var på en fjärde plats 2 sekunder efter Katsuta men efter Japanen fick bryta klättrade Ogier upp till en tredje plats . Oliver Solberg i WRC 2 hade problem på SS3 och tappade 40 sekunder . Mads Östberg leder klassen 5,4 före Mikkelsen , Tom Kristensson i M-Sports Fiesta är 26,9 efter och Oliver Solberg 48,7.
Fem sträckor återstår av dagens etapp. Arrangörerna har gått med en varning att det är stor brandfara på grund av den enorma värmen .

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter