Skip to content

Tänak brutit hemmarallyt

Kalle Rovanperä i Estonia ledning Photo: Adam Owrczarek/Worldrally

Det blev en dramtisk inledning av Rally Estonia, Hemmaföraren Tänak fick bryta redan på SS3, Kalle Rovanperä ny ledare

Det blev ingen lyckad start för hemmaföraren Ott Tänak, Punktering på andra sträckan för dagen och en överhettat motor på SS4 gjorde att Tänak fick bryta dagens etapp. Craig Breen blev hindrad av Gus Greensmith som stoppat på SS3 med vattenpump bekymmer men fick ändrat tid och klev upp i ledningen 1 sekund före Kalle Rovanperä inför SS4, Men ännu en gång blev Breen hindrad av Greensmith som återigen stoppat inte nog med det utan Breen blev även hindrad av någon person som var mitt på vägen , Breen uppfattade det som sträckan var rödflaggad och tappade sekunder. Kalle Rovanperä i ledningen efter SS4 med 3,5 sekunder före Craig Breen , Takamoto Katsuta som imponerade i Safari rallyt är på en tredje plats 20,5 efter teamkollegen i Toyota Rovanperä men fick bryta inför SS5 efter tekniska problem . Ogier var på en fjärde plats 2 sekunder efter Katsuta men efter Japanen fick bryta klättrade Ogier upp till en tredje plats . Oliver Solberg i WRC 2 hade problem på SS3 och tappade 40 sekunder . Mads Östberg leder klassen 5,4 före Mikkelsen , Tom Kristensson i M-Sports Fiesta är 26,9 efter och Oliver Solberg 48,7.
Fem sträckor återstår av dagens etapp. Arrangörerna har gått med en varning att det är stor brandfara på grund av den enorma värmen .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter