Skip to content

Rovanperä i ledningen inför tuffaste etappen

Kalle Rovanperä leder efter andra dagen av Rally Estonia med 8,5 sekunder inför rallyts tuffaste etapp imorgon.

Det blev en dramatisk öppning på Rally Estonia andra dag, Dagen bestod av 9 sträckor med den längsta sträckan Kambja 17,85 km. Det började redan på dagens första sträcka Arula 1 där Oliver Solberg hade tekniska problem och tappade 40 sekunder, Oliver fick bryta rallyt efter fått överhettad motor och kommer ej till omstart i rallyt:
Tänak tog hand om ledningen men efter punktering o tekniska problem fick hemmaföraren bryta rallyt redan efter 2 sträckor. Gus Greensmith hade tekniska problem på sin Fiesta och blockerade för Breen på både SS3 o SS4. Greensmith bröt dagens etapp på SS4. Breen som blev hindrad fick tiden justerad av arrangörerna och är på en andra plats inför morgondagen, Irländaren som var tvåa i rallyt 2020. Takamoto Katsuta fick bryta rallyt efter SS4 på grund av att kartläsaren Daniel Barritt skadad nacke och rygg och fick föras till sjukhus och det är beslutat från Toyota att det blir ingen omstart imorgon för Katsuta o Barritt . I WRC 2 tog Andreas Mikkelsen över ledningen efter att Mads Östberg haft både punktering på SS5 och tekniska problem med nya bilen , Mads är trea 38,3 efter Mikkelsen . Tvåa i klassen är Nicolay Gryazin 36,5 sekunder efter Mikkelsen. Tom Kristensson var på en sjätte plats inför sista sträckan SS9 som stoppades innan WRC2 klassen kördes färdigt, detta efter Sean Johnston rullat på sträckan och SS9 fick strykas både WRC2 förare som inte kunde köra sträckan och även WRC3 och JWRC fick avsluta dagen utan att köra sista sträckan. Alla kommer få en snitt tid bestämd av arrangörerna senare idag, ERC champion Alex Lukyanuk som inte kört en WRC deltävlingen sedan 2017 leder WRC 3 klassen med 44 sekunder före finländaren Emil Lindholm, det är finsk ledning i JWRC där Sami Pajari leder med 12,9 före engelsmannen Jon Armstrong, fjolårsvinnaren Martin Sesks är på en fjärde plats 49,9. Sami har tagit sju sträcksegrar och därmed skaffat sig sju extra poäng i totalen.

Lördagens etapp inleds med rallyts längsta sträcka Piepsiääre 23,53 km som även körs som SS14 på eftermiddagen efter Serviceuppehållet. Dagen avslutas med superspecialen mitt inne i Tartu kl 19 svensk tid. Etappen har nio sträckor på totalt 132,18 SS kilometer.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter