Skip to content

Suninen under press i Rally Estonia

Teemu Suninen sätts under press i Rally Estonia.
-”Vi vill se ett gediget resultat , Vi vet att han kan och Estonia är ett bra tillfälle för Teemu att visa sin kapacitet” Säger M-Sport chefen Malcolm Wilson

28 årige Suninen kommer i Rally Estonia tillsammans med Gus Greensmith framföra M-Sports WRC Fiesta. En WRc plats som Suninen fått dela med fransmannen Adrien Fourmaux. Teemu Suninen gjorde sin första start i M-Sport teamet 2017 i Svenska Rallyt där han blev tvåa i WRC2 klassen , redan samma år i Rally Poland blev det en första start i WRC där han slutade sexa. Sedan dess har det blivit 3 pallplatser i WRC med en andra plats i Sardinien 2018 som bäst. I WRC2 har det blivit 4 pallplatser med seger i RACC 2017 som bäst . I år har det blivit 3 WRC styrningar hittills, Rally Monte Carlo där han körde av vägen, Arctic Rally Finland och Sardinien . Suninen som inför nästa år står utan kontrakt sätts under press i kommande helgs rally Estonia av M-sport. Både M-sport chefen Malcolm Wilson och Teamchefen Richard Miller sätter press på den 28 årige finländaren.
-” Vi vill ge honom en chans att visa sina färdigheter i ett rally där vi förväntar oss att han skall vara konkurrenskraftig . Det blir inte lätt eftersom han är under press. Han har varit med så länge att han borde stå emot dessa påfrestningar” säger Malcolm Wilson .

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter