Skip to content

Suninen under press i Rally Estonia

Teemu Suninen sätts under press i Rally Estonia.
-”Vi vill se ett gediget resultat , Vi vet att han kan och Estonia är ett bra tillfälle för Teemu att visa sin kapacitet” Säger M-Sport chefen Malcolm Wilson

28 årige Suninen kommer i Rally Estonia tillsammans med Gus Greensmith framföra M-Sports WRC Fiesta. En WRc plats som Suninen fått dela med fransmannen Adrien Fourmaux. Teemu Suninen gjorde sin första start i M-Sport teamet 2017 i Svenska Rallyt där han blev tvåa i WRC2 klassen , redan samma år i Rally Poland blev det en första start i WRC där han slutade sexa. Sedan dess har det blivit 3 pallplatser i WRC med en andra plats i Sardinien 2018 som bäst. I WRC2 har det blivit 4 pallplatser med seger i RACC 2017 som bäst . I år har det blivit 3 WRC styrningar hittills, Rally Monte Carlo där han körde av vägen, Arctic Rally Finland och Sardinien . Suninen som inför nästa år står utan kontrakt sätts under press i kommande helgs rally Estonia av M-sport. Både M-sport chefen Malcolm Wilson och Teamchefen Richard Miller sätter press på den 28 årige finländaren.
-” Vi vill ge honom en chans att visa sina färdigheter i ett rally där vi förväntar oss att han skall vara konkurrenskraftig . Det blir inte lätt eftersom han är under press. Han har varit med så länge att han borde stå emot dessa påfrestningar” säger Malcolm Wilson .

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter