Skip to content

Hyundai och FIA i en ungdomssatsning

Hyundai Motorsport lanserar tillsammans med FIA en ungdomssatsning. FIA Rally Champion World Tour som skall ha syfte att fånga upp regionala unga förare , och ge dom en chans att komma in i större sammanhang .

Från och med i år kommer ungdomar som blir mästare i ett regionalt rallymästerskap som är FIA sanktionerade i Afrika, Asien-Stillahavsområdet, Central och Latinamerika sam Sydamerika, tilldelas en start och i en Hyundai i20 N Rally2 i någon VM deltävling under 2022. Den exakta VM deltävlingen får vinnaren välja själv.

Hyundai Customer Racing har ett starkt Juniorprogram i Europa och WRC och vill fortsätta o förstärka den positionen för att utveckla rallyungdomar. säger Andrew Johns, chef för Hyundai Motorsports Kundracingavdelning .
-”Att hjälpa till att ta fram nästa generations WRC mästare är en viktig del av vårt arbete.” Säger Johns.
FIA:s rallybas Yves Matton är glad över överenskommelsen, som kommer att bidra till att öka intresset för FIA:s regional mästerskap och göra dom mer attraktiva för deltagare över alla kontinenter.
-” Genom att skapa en väg för förare från icke Europiska nationaliteter till toppen av FIA:s rallypyramid , kommer att ge större mångfald i WRC och generera en positiv mediatäckning, särskilt tack vare närvaron av regional förare vid en mästerskapstävling i deras hemland med en chans till start året därpå i WRC 2 klassen. ” avslutar Yves Matton .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter