Skip to content

Hyundai och FIA i en ungdomssatsning

Hyundai Motorsport lanserar tillsammans med FIA en ungdomssatsning. FIA Rally Champion World Tour som skall ha syfte att fånga upp regionala unga förare , och ge dom en chans att komma in i större sammanhang .

Från och med i år kommer ungdomar som blir mästare i ett regionalt rallymästerskap som är FIA sanktionerade i Afrika, Asien-Stillahavsområdet, Central och Latinamerika sam Sydamerika, tilldelas en start och i en Hyundai i20 N Rally2 i någon VM deltävling under 2022. Den exakta VM deltävlingen får vinnaren välja själv.

Hyundai Customer Racing har ett starkt Juniorprogram i Europa och WRC och vill fortsätta o förstärka den positionen för att utveckla rallyungdomar. säger Andrew Johns, chef för Hyundai Motorsports Kundracingavdelning .
-”Att hjälpa till att ta fram nästa generations WRC mästare är en viktig del av vårt arbete.” Säger Johns.
FIA:s rallybas Yves Matton är glad över överenskommelsen, som kommer att bidra till att öka intresset för FIA:s regional mästerskap och göra dom mer attraktiva för deltagare över alla kontinenter.
-” Genom att skapa en väg för förare från icke Europiska nationaliteter till toppen av FIA:s rallypyramid , kommer att ge större mångfald i WRC och generera en positiv mediatäckning, särskilt tack vare närvaron av regional förare vid en mästerskapstävling i deras hemland med en chans till start året därpå i WRC 2 klassen. ” avslutar Yves Matton .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter