Skip to content

Ingen Märkes VM sits för Katsuta

Takamoto Katsuta // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Takamo Katsuta kommer inte köra för Toyotas märkes VM trupp nästa år. Katsuta har under två år har tillhört Toyota WRT men under Toyota Rally Challenges och inte kunna köra för märkes VM poäng .

28 årige Japanen Takamoto Katsuta kom i Toyotas WRC team redan 2020 efter ett par år för Tommi Mäkinen Racing i WRC2, där han bland annat vann klassen i Svenska Rallyt 2018. 2020 blev det fem deltävlingar för Toyota Gazzo Racing WRT men inte för märkes VM utan i Toyotas Young Toyota Rally Challenges. Under årets sju deltävlingar har Katsuta varit med bland topp sex och I safari rallyt kom första pallplatsen för japanen där han blev tvåa, 21 sekunder före teamkamraten Sebastien Ogier . Men trots detta blir det en fast plats i märkes VM truppen för att plocka Märkes VM.
Teamchefen Jari-Matti Latvala säger till dirtfish att han vill inte utsätta Katsuta för pressen det innebär att köra för Märkes VM poäng, utan vill att Katsuta kör för Toyota Gazoo Racing WRT Challenge program, innan teamet överväger att ta in honom i truppen för Märkes VM.
2022 års line up för Toyota är ännu inte spikat , men man förväntas att fortsätta med Elfyn Evans som första förare och Kalle Rovanperä , Sebastien Ogier kommer att köra några utvalda tävlingar som bestäms av Ogier, när nästa års kalender är klar. Så man söker därför efter en tredje förare som kan komplettera Ogier, och diskussioner har förts med Esapekka Lappi och Teemu Suninen enligt källor till worldrally.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter