Skip to content

Ingen Märkes VM sits för Katsuta

Takamoto Katsuta // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Takamo Katsuta kommer inte köra för Toyotas märkes VM trupp nästa år. Katsuta har under två år har tillhört Toyota WRT men under Toyota Rally Challenges och inte kunna köra för märkes VM poäng .

28 årige Japanen Takamoto Katsuta kom i Toyotas WRC team redan 2020 efter ett par år för Tommi Mäkinen Racing i WRC2, där han bland annat vann klassen i Svenska Rallyt 2018. 2020 blev det fem deltävlingar för Toyota Gazzo Racing WRT men inte för märkes VM utan i Toyotas Young Toyota Rally Challenges. Under årets sju deltävlingar har Katsuta varit med bland topp sex och I safari rallyt kom första pallplatsen för japanen där han blev tvåa, 21 sekunder före teamkamraten Sebastien Ogier . Men trots detta blir det en fast plats i märkes VM truppen för att plocka Märkes VM.
Teamchefen Jari-Matti Latvala säger till dirtfish att han vill inte utsätta Katsuta för pressen det innebär att köra för Märkes VM poäng, utan vill att Katsuta kör för Toyota Gazoo Racing WRT Challenge program, innan teamet överväger att ta in honom i truppen för Märkes VM.
2022 års line up för Toyota är ännu inte spikat , men man förväntas att fortsätta med Elfyn Evans som första förare och Kalle Rovanperä , Sebastien Ogier kommer att köra några utvalda tävlingar som bestäms av Ogier, när nästa års kalender är klar. Så man söker därför efter en tredje förare som kan komplettera Ogier, och diskussioner har förts med Esapekka Lappi och Teemu Suninen enligt källor till worldrally.

Dela

Läs mer

Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...
Sebastien Ogiers 100:e podium
Sebastien Ogier och Vincetnt Landadis segrade i ett dramatiskt Rally...
Dramat fortsätter i Croatia, Ogier ny ledare
Det har varit en kamp mellan Neuville och Evans under...
Det blir en rafflande sista etapp i Croatia rally
Ända sedan SS1 på fredag har det varit sekundkamp mellan...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter