Skip to content

Ingen Märkes VM sits för Katsuta

Takamo Katsuta kommer inte köra för Toyotas märkes VM trupp nästa år. Katsuta har under två år har tillhört Toyota WRT men under Toyota Rally Challenges och inte kunna köra för märkes VM poäng .

28 årige Japanen Takamoto Katsuta kom i Toyotas WRC team redan 2020 efter ett par år för Tommi Mäkinen Racing i WRC2, där han bland annat vann klassen i Svenska Rallyt 2018. 2020 blev det fem deltävlingar för Toyota Gazzo Racing WRT men inte för märkes VM utan i Toyotas Young Toyota Rally Challenges. Under årets sju deltävlingar har Katsuta varit med bland topp sex och I safari rallyt kom första pallplatsen för japanen där han blev tvåa, 21 sekunder före teamkamraten Sebastien Ogier . Men trots detta blir det en fast plats i märkes VM truppen för att plocka Märkes VM.
Teamchefen Jari-Matti Latvala säger till dirtfish att han vill inte utsätta Katsuta för pressen det innebär att köra för Märkes VM poäng, utan vill att Katsuta kör för Toyota Gazoo Racing WRT Challenge program, innan teamet överväger att ta in honom i truppen för Märkes VM.
2022 års line up för Toyota är ännu inte spikat , men man förväntas att fortsätta med Elfyn Evans som första förare och Kalle Rovanperä , Sebastien Ogier kommer att köra några utvalda tävlingar som bestäms av Ogier, när nästa års kalender är klar. Så man söker därför efter en tredje förare som kan komplettera Ogier, och diskussioner har förts med Esapekka Lappi och Teemu Suninen enligt källor till worldrally.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter