Skip to content

Nikolay Gryazin vann I Liepäja

Ryssen Nikolay Gryazin tog hem totalsegern i Rally Liepäja andra deltävlingen i FIAERC. Craig Breen tog andra platsen. Veiby och Sesks uteslöts efter slutbesiktning.

Gryazin tog hand om ledningen redan från första sträckan och kunde ta hem segern med 14 sekunders marginal till Craig Breen. Trea blev Alexey Lukyanuk . Spanjoren Efren Llarena blev fyra 16, 5 sekunder före, Andreas Mikkelsen som efter att fått 1 minutstillägg för sen ankomst till TC på SS2, Norrmannen var med bland topp fyra på alla sträckor utom på just SS2 där han fick en femte bästa tid. Ole-Christian Veiby som efter sin avstängning från WRC satsar på ERC istället med Printsport och var bland topp 7 , men efter slutbesiktningen vid målgång blev norrmannen utesluten på grund av att inte följt homoligiseringen av höger vinge. I ERC RC3 klassen kunde Estländaren Ken Torn vinna efter 12 sträcksegrar, en seger med 2 minuters marginal till Oscar Solberg i en Ford Fiesta Rally 3, Oscar som gjorde sin första start i ERC efter att kusinen Oliver skänkte prissumman från sin andra plats i 2020 års ERC, för att ge Oscar möjlighet till ERC tävlande. Fransmannen Franceshi slutade som segrare i ERC3 junior med sin Renault Clio Rally 4 och vann också Toksports Renault Clio Cup . JWRC finländaren Sami Pajari blev tvåa i ERC3 junior. Svenska paret Lars Stugemo/Karls-Olof Lexe som deltog utanför ERC ,slutade på en 23 plats totalt och en 21 plats i RC2 klassen. Estländaren Martin Sesks korades först som segrare i ERC3 Junior men blev utesluten .

Komplett resultat från Rally Liepäja kan du se under resultat ERC.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter