Skip to content

-”Det finns inga ursäkter, det borde helt enkelt inte hända”

För tredje rallyt i rad fick Hyundai problem med stötdämpare upphängningen på sin I20 WRC.
-Vi kan inte vara lyckliga :detta är det tredje rallyt i rad där vi har haft problem, så det kan inte betraktas som otur , säger teamchefen Andrea Adamo till motosport.com.

Belgaren Thierry Neuville var i komfortabel ledning under i stort sett hela Safari Rallyt fram till andra sträckan sista dagen SS15 , då stötdämpare upphängningen höger bak gick av och Neuville fick bryta. Även Oliver Solberg gick samma öde redan på sträcka 2 efter träffat en sten. Det är tredje rallyt i rad som teamet har problem med upphängningen . Ott Tänak drabbades i Portugal och Sardinien . Team Chefen Adamo är bekymrad och säger: -”Vi har samma delar som vi använde förra året i Turkiet ochi årets Sardinien, vi har förbättrat prestandan, men vi saknar tillförlitlighet och vi måsta förstå varför, Det är helt enkelt oacceptabelt , säger Adamo och fortsätter-” Jag jagar inte efter ursäkter, detta borde inte hända, Utan att gripas av panik måste vi förstå vad vi gör för fel” Avslutar Andrea Adamo.

Bild: WRC.com

Man har nu drygt 2 veckor på sig innan nästa WRC deltävling Rally Estonia 15-18 Juli. Där teamets Ott Tänak tog hem segern ifjol och är stor favorit till en seger igen i sitt eget hemlands VM deltävling som han vunnit dom fyra sista åren en seger i WRC och tre segrar i Nationella rallyt.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter