Skip to content

Sex WRC klarade fredagens etapp

Takamoto Katsuta upp till andra plats efter felfri dag. Rovanperä fick bryta 0,9 km in på sista sträckan

Efter fredagens etapp av Safari Rally Kenya och 7 Sträckor leder Thierry Neuville med 18,8 sekunder före Toyotas Japan Katsuta trots punktering och dämpar problem för Hyundais Belgare. Kalle Rovanperä var på väg att ta över ledningen men 0,9 km in på sista sträckan för dagen blev det stopp efter mekaniskt problem. Ott Tänak ny trea trots punktering. När dagens sista sträcka körts så är det bara sex WRC förare som klarat dagen sex sträckor. Toyotas Katsuta och båda M-Sports förare Greensmith och Fourmaux , M-sports fransman tog tredje bästa tiden på sista sträckan 3,3 efter Ogier som tog sin första sträckseger i rallyt. Evans, Sordo, Rovanperä, Bertelli gör omstart imorgon enligt superrallyreglerna. Hur det blir med Oliver Solbergs omstart imorgon är ännu inte bestämt från teamet . WRC2 enda deltagare Martin Prokop kraschade rejält på SS6 och kartläsaren Jurka Zdenek fick föras till sjukhus.

Första dagen blev dramatiskt , men ännu tuffare sträckor blir det imorgon lördag sex sträckor. med bland annat 20,33 km långa Soysambu och Sleeping Warrior 31,04 km. Båda sträckorna körs två gånger. Dagen börjar med Elmenteita 14,67 kl 07,08 svensk tid.

Resultat efter Dag1
Neuville Hyundai 1,23,19,1
Katsuta Toyota +18,8
Tänak Hyundai +55,8
Ogier Toyota +1,49,4
Greensmith Ford +1,56,1
Fourmaux Ford +2,19,1


Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter