Skip to content

Sex WRC klarade fredagens etapp

Takamoto Katsuta/Daniel Barritt på andra plats efter dag 1 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Takamoto Katsuta upp till andra plats efter felfri dag. Rovanperä fick bryta 0,9 km in på sista sträckan

Efter fredagens etapp av Safari Rally Kenya och 7 Sträckor leder Thierry Neuville med 18,8 sekunder före Toyotas Japan Katsuta trots punktering och dämpar problem för Hyundais Belgare. Kalle Rovanperä var på väg att ta över ledningen men 0,9 km in på sista sträckan för dagen blev det stopp efter mekaniskt problem. Ott Tänak ny trea trots punktering. När dagens sista sträcka körts så är det bara sex WRC förare som klarat dagen sex sträckor. Toyotas Katsuta och båda M-Sports förare Greensmith och Fourmaux , M-sports fransman tog tredje bästa tiden på sista sträckan 3,3 efter Ogier som tog sin första sträckseger i rallyt. Evans, Sordo, Rovanperä, Bertelli gör omstart imorgon enligt superrallyreglerna. Hur det blir med Oliver Solbergs omstart imorgon är ännu inte bestämt från teamet . WRC2 enda deltagare Martin Prokop kraschade rejält på SS6 och kartläsaren Jurka Zdenek fick föras till sjukhus.

Första dagen blev dramatiskt , men ännu tuffare sträckor blir det imorgon lördag sex sträckor. med bland annat 20,33 km långa Soysambu och Sleeping Warrior 31,04 km. Båda sträckorna körs två gånger. Dagen börjar med Elmenteita 14,67 kl 07,08 svensk tid.

Resultat efter Dag1
Neuville Hyundai 1,23,19,1
Katsuta Toyota +18,8
Tänak Hyundai +55,8
Ogier Toyota +1,49,4
Greensmith Ford +1,56,1
Fourmaux Ford +2,19,1


Dela

Läs mer

European Rally Trophy i nytt format
FIA European Rally Trophy (ERT) har omstrukturerats inför 2023 med...
VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter