Skip to content

Oliver Solberg skänker 100.000 Euro till kusinen Oscar

Oscar Solberg får 100.000 Euro av kusinen Oliver, För ERC tävlande

Oliver Solberg vann 2020 års FIA ERC1 Junior championship, Prissumman på 100.000 euro överförs till kusinen Oscar Solberg för en ERC 1 Junior kampanj.

En chockad Oscar Solberg säger: Jag hade bara mitt fokus på det norska mästerskapet i en gammal Volvo när jag fick veta nyheten och jag tror inte att den kommer att kännas på riktigt förrän jag sätter på hjälmen innan första etappen av Rally Liepäja nästa vecka. Det är väldigt stort för mig, utan Oliver skulle inte detta vara möjligt, så jag är väldigt tacksam. avslutar Oscar Solberg
Efter Oliver Solbergs seger i ERC1 junior championship tog Petter o Oliver kontakt med FIA promotorn Eurosport Event och begärde att prissumman på 100.000 euro skulle överföras till Oscar Solberg.
Själv säger Oliver Solberg -”Jag hade ett bra år i ERC , Jag gjorde första rena asfaltsrally och hamnade på pallen genom att slå många av de bästa killarna, Sedan efter att ha kommit till Liepäja, där jag vann året innan, satte lite tryck på mig ifjol och jag lyckades vinna igen mot några VM förare, det var riktigt Coolt. Varje evenemang är så annorlunda så det det var en fantastisk möjlighet för mig och vi lyckades ta ERC Junior Titeln. Eftersom du lär dig mycket och förarna är på toppnivå är det ett bra steg WRC, Och min kusin är väldigt snabb så se upp” avslutar Oliver.
Maciej Woda VD M-Sport Poland : -” Jag ser verkligen fram emot att arbeta med Oscar, jag minns att jag har arbetat med hans far Henning och har mycket goda minnen, så det är lite speciellt att välkomna Oscar till M-Sport Polen för start i Junior championship.. det är en fantastisk historia för rally och jag måste lyfta på hatten för Oliver för en sådan snäll och generös åtgärd, Jag vill också säga ett ett speciellt tack till ERC, Pirelli och Eurosport Event för deras samarbete med Oliver för att låta Oscar börja ett nytt kapitel i rally karriären.

Dela

Läs mer

3 svenska juniorer i Rally Liepäja
58 förare är anmälda till fjärde deltävlingen i ERC TET...
Monte-Carlo rallyt flyttar igen
Rallye Monte Carlo beslutade 2022 att flytta från GAP till...
Rovanperä inlett förhandlingar med Hyundai
Kalle Rovanperäs kontrakt med Toyota går ut i år efter...
Thierry Neuville första årsseger
Belgaren Thierry Neuville/Martjin Wydaeghe tog sin 18:e WRC seger i...
Kraftigt regn på power stage oroar
I jämfört med de två tidigare etapperna av det Italienska...
Neuville ny ledare inför sista dagen
Dramatiken fortsätter i Italien och Rally Sardinien. Inför de fyra...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter