Skip to content

JWRC förarna tog hem klassegrar

Sami Pajari tog dubbelseger i sin första ERC start i Polen. Photo: Adam Owczarek/Worldrally.se

Finländaren Sami Pajari tvåa i JWRC . Tog klasseger i sin första ERC start. Jon Armstrong trea i JWRC tog även han hem klasseger. ERC champion Alexey Lukyanuk tog hem segern i ERC första deltävling Rally poland i helgen .

Ryssen Lukyanuk tog hem total segern i helgens Rally Poland efter en trasslig inledning. Lukyanuk kraschade nämligen sin Citroen C3 på tisdagens test. Kraschen var så omfattande att bilen inte gick att reparera. Med snabbfart lyckades teamet Sainteloc Junior team leverera en ny C3:a på torsdagen till ryssen, som kunde starta rallyt med ny bil. Nikolay Gryazin tog hand om ledningen från början men en dubbelpunktering på SS7 gjorde att Gryazin fick avbryta rallyt. Lukyanuk tog hand om ledningen och jagades av en hårt pressande Andreas Mikkelsen, till slut kunde ryssen vinna med 18 sekunders marginal till Toksports Norrman Mikkelsen.
Finske JWRC (JuniorWorldChampion) Sami Pajari tog hem dubbel klasseger ERC3 och ERC3 Junior i sin första FIA Europan Championship start . Även JWRC trean, Jon Armstrong tog hem en klasseger i ERC junior i sin första ERC start .
Sami Pajari säger i ett pressmeddelande efter segern:
-”Det känns fantastiskt att vinna första gången jag kör ERC, Det kunde inte vara bättre. Det har varit en tuff konkurrens . Det var kul att det var så tuff konkurrens och att jag kunde vara bäst. Jag måste säga ett stort tack till M-Sport Poland, bilen var fantastisk , detta var en vinst tillsammans med teamet.” avslutar en glad Pajari.
Enda svenska paret som var på plats i Polen var Robert Blomberg med kartläsaren Ida Bood. Paret tävlade enbart i RC2 klassen och var inte nominerade till ERC en 25 plats i klassen blev resultatet.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter