Skip to content

JWRC förarna tog hem klassegrar

Finländaren Sami Pajari tvåa i JWRC . Tog klasseger i sin första ERC start. Jon Armstrong trea i JWRC tog även han hem klasseger. ERC champion Alexey Lukyanuk tog hem segern i ERC första deltävling Rally poland i helgen .

Ryssen Lukyanuk tog hem total segern i helgens Rally Poland efter en trasslig inledning. Lukyanuk kraschade nämligen sin Citroen C3 på tisdagens test. Kraschen var så omfattande att bilen inte gick att reparera. Med snabbfart lyckades teamet Sainteloc Junior team leverera en ny C3:a på torsdagen till ryssen, som kunde starta rallyt med ny bil. Nikolay Gryazin tog hand om ledningen från början men en dubbelpunktering på SS7 gjorde att Gryazin fick avbryta rallyt. Lukyanuk tog hand om ledningen och jagades av en hårt pressande Andreas Mikkelsen, till slut kunde ryssen vinna med 18 sekunders marginal till Toksports Norrman Mikkelsen.
Finske JWRC (JuniorWorldChampion) Sami Pajari tog hem dubbel klasseger ERC3 och ERC3 Junior i sin första FIA Europan Championship start . Även JWRC trean, Jon Armstrong tog hem en klasseger i ERC junior i sin första ERC start .
Sami Pajari säger i ett pressmeddelande efter segern:
-”Det känns fantastiskt att vinna första gången jag kör ERC, Det kunde inte vara bättre. Det har varit en tuff konkurrens . Det var kul att det var så tuff konkurrens och att jag kunde vara bäst. Jag måste säga ett stort tack till M-Sport Poland, bilen var fantastisk , detta var en vinst tillsammans med teamet.” avslutar en glad Pajari.
Enda svenska paret som var på plats i Polen var Robert Blomberg med kartläsaren Ida Bood. Paret tävlade enbart i RC2 klassen och var inte nominerade till ERC en 25 plats i klassen blev resultatet.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter