Skip to content

USA tillbaka i WRC kalendern ?

USA blir mer o mer intressant för WRC, Inte minst efter påstötningar från bland annat M-Sport som ser USA som en möjlighet att få mer uppmärksamhet hos tillverkaren. Det var 1988 Olympus Rally som man senast körde en VM tävling.

FIA:s rallyboss Yves Matton bekräftar till Motorsport.com att det finns långt gående planer för ett WRC engagemang redan nästa år USA, till ex som en roadshow eller ett kandidat rally nästa år. En så kallad kandidattävling kan leda till att man kommer in i kalendern inom kort. WRC ser USA som en viktig marknad och kan ge nya partner . Den Amerikanska biltillverkaren är också angelägen om att se WRC i USA. Ett intresse som kan ge det privata M-Sport teamet ökade möjligheter till stöd från Ford tillverkaren. Rally Mexico och Argentina samt Chile är dom rallyn som varit närmast Amerika. Alla tre har fått hoppa WRC 2020 och även i år på grund av Corona Pandemin. Rally Mexico kommer att finnas med i kalendern igen 2022.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter