Skip to content

USA tillbaka i WRC kalendern ?

Photo: Subaru Motorsport USA

USA blir mer o mer intressant för WRC, Inte minst efter påstötningar från bland annat M-Sport som ser USA som en möjlighet att få mer uppmärksamhet hos tillverkaren. Det var 1988 Olympus Rally som man senast körde en VM tävling.

FIA:s rallyboss Yves Matton bekräftar till Motorsport.com att det finns långt gående planer för ett WRC engagemang redan nästa år USA, till ex som en roadshow eller ett kandidat rally nästa år. En så kallad kandidattävling kan leda till att man kommer in i kalendern inom kort. WRC ser USA som en viktig marknad och kan ge nya partner . Den Amerikanska biltillverkaren är också angelägen om att se WRC i USA. Ett intresse som kan ge det privata M-Sport teamet ökade möjligheter till stöd från Ford tillverkaren. Rally Mexico och Argentina samt Chile är dom rallyn som varit närmast Amerika. Alla tre har fått hoppa WRC 2020 och även i år på grund av Corona Pandemin. Rally Mexico kommer att finnas med i kalendern igen 2022.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter