Skip to content

Elfyn Evans har avgörande rollen

Blir det Toyota eller Ford för Evans nästa år? // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Redan i början av Maj offentliggjordes vilka förare Hyundai Motorsport tecknat kontrakt med för nästa år. Både Toyota och M-Sport har ännu inte gjort klart med någon. Enligt källor har Elfyn Evans en nyckelroll om vilka förare man kommer att ha 2022

Toyota har i dags läget ingen kontrakterad förare för 2022. Men man har gjort klart att man vill behålla nuvarande förare Sebastien Ogier, Elfyn Evans och Kalle Rovanperä även nästa år . Ogier har meddelat att han slutar som heltidsförare för teamet men kan tänka sig att köra vissa tävlingar. Enligt uppgifter till Rallyt.fi förekommer Teemu Suninen som ett alternativ att använda dom tävlingar som flerfaldige världsmästaren avstår från. Teemu som står helt utan styrning inför nästa år, Jari Matti Latvala, team chef för Toyota sa i ett uttalande i samband med Rally Sardinien -Att M-sports finska förare är ett av Toyotas alternativ.
Kalle Rovanperä kommer med all sannolikhet att stanna kvar hos Toyota, Enligt källor förhandlar Elfyn Evans med M-Sport för en comeback i det privata M-Sport Ford teamet. Evans som var M-sports förare 2013-2019. Så VM tvåan idag, Evans har en nyckelroll hur dom båda teamen M-Sport och Toyota Gazzo Racing föraruppställning kommer att se ut 2022. Båda teamen har bråttom med sina beslut, då man vill så fort som möjligt knyta sina förare till den nya Hybridbilen som skall göra debut i Monte Carlo om drygt 6 månader.

M-Sport förhandlar förutom med Evans bland annat med , Andreas Mikkelsen, Adrien Fourmaux

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter