Skip to content

Elfyn Evans har avgörande rollen

Redan i början av Maj offentliggjordes vilka förare Hyundai Motorsport tecknat kontrakt med för nästa år. Både Toyota och M-Sport har ännu inte gjort klart med någon. Enligt källor har Elfyn Evans en nyckelroll om vilka förare man kommer att ha 2022

Toyota har i dags läget ingen kontrakterad förare för 2022. Men man har gjort klart att man vill behålla nuvarande förare Sebastien Ogier, Elfyn Evans och Kalle Rovanperä även nästa år . Ogier har meddelat att han slutar som heltidsförare för teamet men kan tänka sig att köra vissa tävlingar. Enligt uppgifter till Rallyt.fi förekommer Teemu Suninen som ett alternativ att använda dom tävlingar som flerfaldige världsmästaren avstår från. Teemu som står helt utan styrning inför nästa år, Jari Matti Latvala, team chef för Toyota sa i ett uttalande i samband med Rally Sardinien -Att M-sports finska förare är ett av Toyotas alternativ.
Kalle Rovanperä kommer med all sannolikhet att stanna kvar hos Toyota, Enligt källor förhandlar Elfyn Evans med M-Sport för en comeback i det privata M-Sport Ford teamet. Evans som var M-sports förare 2013-2019. Så VM tvåan idag, Evans har en nyckelroll hur dom båda teamen M-Sport och Toyota Gazzo Racing föraruppställning kommer att se ut 2022. Båda teamen har bråttom med sina beslut, då man vill så fort som möjligt knyta sina förare till den nya Hybridbilen som skall göra debut i Monte Carlo om drygt 6 månader.

M-Sport förhandlar förutom med Evans bland annat med , Andreas Mikkelsen, Adrien Fourmaux

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter