Skip to content

Det blir Safari start för Solberg

Det har en tid spekulerats om en Hyundai WRC start för Oliver Solberg i Safari Rallyt. Nu är det bekräftat Oliver Solberg kommer till start i Kenya rallyt om fjorton dagar.

Team chefen för Hyundai Andrea Adamo tror att Solberg kommer imponera och säger -”Vi såg när Oliver debuterade i WRC klassen Arctic Rally Finland och har tempot med sig. Det viktigaste för oss är att han njuter av Safari Rallyt utan press på sig. Jag är säker på att vi får se mer av Olivers speed. Vi vet att han älskar att köra rally och är mycket dedikerad. Jag gillar hur han löser uppgifterna och jag är säker på att han kommer imponera på oss” avslutar Adamo.
För 22 år sedan debuterade pappa Petter som fabriksförare just till Safari för Ford och chockade rallyvärlden med en femte plats totalt. Nu är det alltså dags för sonen Oliver som säger så här om starten i Safari Rallyt.
-”Jag vet att jag pratar mycket om drömmar, men det här är verkligen en av de största. 20 år har gått sedan senaste VM tävlingen i Kenya kördes. Att få chansen att köra värsting klassen i Hyundais fabriksbil när WRC återvänder till Afrika, är enormt ” avslutar Oliver .
Oliver Solberg som i helgen även kör Hyundai WRC i det nationella Rally di Alba det första rallyt på asfalt i Hyundai I20 WRC. Oliver kommer till start tillsammans med teamkamraten Ott Tänak.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter