Skip to content

Toyota flyttar till Finska Rally ”mekka”

Foto: Toni Heinonen

Toyota Gazoo Racing har sedan 2018 funnits både i Tallin Estland och Jyväskylä Finska rally ”mekka” . Nu koncentrar man allt till Jyväskylä

Sedan 2018 har man haft kontor o verkstad i dom båda städerna Tallin o Jyväskylä. Tidigare team chefen ägde båda anläggningarna och när Mäkinen sålde var ett krav från fd VM föraren Mäkinen att en förutsättning för försäljningen var att anläggningen i Jyväskylä skulle vara kvar i finska staden som är det finska rally ”mekka” med bland annat bas för det Finska VM rallyt. . Nu har man beslutat att stänga anläggningen i Tallin,som var en anläggning för genomgång av stallets WRC bilar, mellan alla tävlingar uppger finska tidningen Keiskisuomalainen och Ralliyt.fi . I samband med nedläggningen av Tallin anläggningen kommer man samtidigt att flytta från nuvarande lokaler i Puuppola till en anläggning på 8000 kvadratmeter som ligger närmare centralorten Jyväskylä. Till finska tidningen Keskisuomalainen säger team chefen Jari Matti Latvala : ” Vi har erbjudit alla anställda från Tallinanläggningen att flytta med till Jyväskylä, Och ännu är det ingen som tackat nej.” och fortsätter ”Vi har nu 8000 kvadratmeter hallutrymme i Jyväskylä och vi kan få allt under samma tak” avslutar Latvala.

Med den nya anläggningen kommer man att ha dryga timmen till teamets egna testanläggningen och kan utföra mer tester på Jyväskylä regionens alla grusvägar. I den nya anläggningen håller man för fullt på att förbereda utveckling och tester på den nya Rally 1 hybryd Yarisen. Man har redan utfört en del tester i centrala Finland och Sydeuropa.

Foto: Toni Heinonen

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter