Skip to content

Toyota flyttar till Finska Rally ”mekka”

Foto: Toni Heinonen

Toyota Gazoo Racing har sedan 2018 funnits både i Tallin Estland och Jyväskylä Finska rally ”mekka” . Nu koncentrar man allt till Jyväskylä

Sedan 2018 har man haft kontor o verkstad i dom båda städerna Tallin o Jyväskylä. Tidigare team chefen ägde båda anläggningarna och när Mäkinen sålde var ett krav från fd VM föraren Mäkinen att en förutsättning för försäljningen var att anläggningen i Jyväskylä skulle vara kvar i finska staden som är det finska rally ”mekka” med bland annat bas för det Finska VM rallyt. . Nu har man beslutat att stänga anläggningen i Tallin,som var en anläggning för genomgång av stallets WRC bilar, mellan alla tävlingar uppger finska tidningen Keiskisuomalainen och Ralliyt.fi . I samband med nedläggningen av Tallin anläggningen kommer man samtidigt att flytta från nuvarande lokaler i Puuppola till en anläggning på 8000 kvadratmeter som ligger närmare centralorten Jyväskylä. Till finska tidningen Keskisuomalainen säger team chefen Jari Matti Latvala : ” Vi har erbjudit alla anställda från Tallinanläggningen att flytta med till Jyväskylä, Och ännu är det ingen som tackat nej.” och fortsätter ”Vi har nu 8000 kvadratmeter hallutrymme i Jyväskylä och vi kan få allt under samma tak” avslutar Latvala.

Med den nya anläggningen kommer man att ha dryga timmen till teamets egna testanläggningen och kan utföra mer tester på Jyväskylä regionens alla grusvägar. I den nya anläggningen håller man för fullt på att förbereda utveckling och tester på den nya Rally 1 hybryd Yarisen. Man har redan utfört en del tester i centrala Finland och Sydeuropa.

Foto: Toni Heinonen

Dela

Läs mer

Toyota 1,2,3 efter fredagens etapp
Kalle Rovanperä leder Safari Rallyt efter fredagens etapp. Rovanperä som...
Greensmith/Andersson leder med 2 minuter efter 4 körda sträckor
Inledningen i årets säsong för Gus Greensmith och Jonas Andersson,...
Oliver punktering, Rovanperä i topp efter två sträckor.
Kalle Rovanperä leder Safari Rallyt efter två körda sträckor, 3...
Neuville i topp inför fredagen
Igår var det shakedown , där Rovanperä och Neuville fick...
Solberg fick villkorliga böter på 2000 Euro
Efter att tävlingsledning fått information att Oliver Solberg publicerat en...
Rovanperä och Neuville snabbast på Safari shakedown
Safari Rally Kenya startade idag med shakedown, Loldia sträckan 5,40...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter