Skip to content

Ingen Safari start för Mikkelsen o Suninen

M-Sports Martin Prokop kommer att bli ensam startande i Safari Rallyts WRC 2 klass efter avhopp.

M-Sports beslut att dra tillbaka Teemu Suninens anmälan i WRC 2 klassen . M sports VD Malcolm Wilson säger till dirtfisch : ”Det är helt enkelt komplikationer att ta människor från Storbritannien till Kenya. Vi behöver minst fem personer för att sköta hans bil och vi har inte råd att ha dessa människor i karantän när vi kommer tillbaka, speciellt inte när vi behöver dem i fabriken för att göra iordning bilarna till Estonia. säger Wilson och fortsätter. ”Ärligt talat, detta är en av dom mest komplicerade tiderna jag har upplevt på mer än 40 år, Vi har försökt titta på detta på alla sätt, men det finns inget vi kan göra för att få Teemu till start i Safari.
För Toksports båda anmälda Andreas Mikkelsen och Marco Bulacia är det helt andra orsaker. Båda hade problem i Rally Sardinien där båda körde av vägen och skadade bilarna. Det finns skador på bland annat burarna och därför vill man avvakta för att vara redo till Estonia i mitten av Juli. Hur det blir med Mikkelsens start i nästa helgs ERC Rally Polen är ännu oklart. Då det bara var fyra anmälda i klassen till det Kenyanska rallyt blir allts Martin Prokop ensam på startlinjen i WRC.

Safari rallyt som gör comeback i WRC kalender efter 20 års frånvaro avgörs 23-27 Juni , och har 58 anmälda bland annat 11 i WRC, 1 WRC2 och 6 i WRC3.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter