Skip to content

Ingen Safari start för Mikkelsen o Suninen

M-Sports Martin Prokop kommer att bli ensam startande i Safari Rallyts WRC 2 klass efter avhopp.

M-Sports beslut att dra tillbaka Teemu Suninens anmälan i WRC 2 klassen . M sports VD Malcolm Wilson säger till dirtfisch : ”Det är helt enkelt komplikationer att ta människor från Storbritannien till Kenya. Vi behöver minst fem personer för att sköta hans bil och vi har inte råd att ha dessa människor i karantän när vi kommer tillbaka, speciellt inte när vi behöver dem i fabriken för att göra iordning bilarna till Estonia. säger Wilson och fortsätter. ”Ärligt talat, detta är en av dom mest komplicerade tiderna jag har upplevt på mer än 40 år, Vi har försökt titta på detta på alla sätt, men det finns inget vi kan göra för att få Teemu till start i Safari.
För Toksports båda anmälda Andreas Mikkelsen och Marco Bulacia är det helt andra orsaker. Båda hade problem i Rally Sardinien där båda körde av vägen och skadade bilarna. Det finns skador på bland annat burarna och därför vill man avvakta för att vara redo till Estonia i mitten av Juli. Hur det blir med Mikkelsens start i nästa helgs ERC Rally Polen är ännu oklart. Då det bara var fyra anmälda i klassen till det Kenyanska rallyt blir allts Martin Prokop ensam på startlinjen i WRC.

Safari rallyt som gör comeback i WRC kalender efter 20 års frånvaro avgörs 23-27 Juni , och har 58 anmälda bland annat 11 i WRC, 1 WRC2 och 6 i WRC3.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter