Skip to content

Toyota Yaris Rally 2 i ERC premiären

Fransmannen Victor Cartier skriver historia i årets FIA ERC championship. Cartier kommer till start i första generationen av Toyota Yaris Rally 2 till årets ERC premiären i Polen 18-20 Juni.

Efter en hel del ändringar i kalendern för 2021 års FIAERC i corona pandemins spår, är det dags för premiär nästa helg, 18-20 Juni Rally Poland. 77 ekipage finns med i anmälningslistan, däribland svenska paret Robert Blomberg/Ida Bood i en Skoda Fabia Rally 2. Franske föraren Victor Cartier blir historisk genom som förste förare i ERC tävla med en Toyota Yaris Rally2 . 24 årige fransmannen har tidigare kört två tävlingar med Yarisen i Frankrike, en på grus och en på asfalt och säger så här om ERC debuten.
-”Vi har kört två tävlingar både på asfalt och grus, men jag har valt ERC eftersom det finns fler Rally 2 bilar där, och det är det bästa sättet sättet att jämföra sig med andra förare o bilmärken. Det är också ett bra sätt att utvecklas. ”avslutar Cartier som kommer att ha Fabien Craen som kartläsare. Planerna för fransmannen är att köra alla ERC:s åtta deltävlingar i Rally 2.

Fjolårsvinnaren i ERC 1 klassen ryssen Alexey Lukyanuk kommer att köra full säsong även i år med sin Citroen C3. Craig Breen gör ytterligare en säsong i ERC 1 för Team MRF tyres i Hyundai i20 . Andreas Mikkelsen kommer till start för Toksport i Skoda Fabia liksom WRC2 föraren Nikolay Gryazin. Engelsmannen Nabila Tejpar kommer till start i en Proton Iriz R5 . Norrmannen Ola Nore Jr gör ytterligare en säsong för Toksport i deras egna cup Renault Clio Cup.

Orlen 77 TH Rally Poland startar den 18 Juni med i ERC kallad kvalificeringsträcka,på 3,36 km runt orten Mikolajki , Fredagen består av en kvällsträcka på 2,50 km. Lördagen består av 7 sträckor med bland annat sträckan Wieliczki rallyts längsta 28,70 km , Avslutningsdagen söndag 20 Juni innehåller 6 sträckor innan man når målrampen i Warzawa kl 19 .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter