Skip to content

Toyota Yaris Rally 2 i ERC premiären

Fransmannen Victor Cartier blir den första ti start i ERC med en Toyota Yaris Rally 2

Fransmannen Victor Cartier skriver historia i årets FIA ERC championship. Cartier kommer till start i första generationen av Toyota Yaris Rally 2 till årets ERC premiären i Polen 18-20 Juni.

Efter en hel del ändringar i kalendern för 2021 års FIAERC i corona pandemins spår, är det dags för premiär nästa helg, 18-20 Juni Rally Poland. 77 ekipage finns med i anmälningslistan, däribland svenska paret Robert Blomberg/Ida Bood i en Skoda Fabia Rally 2. Franske föraren Victor Cartier blir historisk genom som förste förare i ERC tävla med en Toyota Yaris Rally2 . 24 årige fransmannen har tidigare kört två tävlingar med Yarisen i Frankrike, en på grus och en på asfalt och säger så här om ERC debuten.
-”Vi har kört två tävlingar både på asfalt och grus, men jag har valt ERC eftersom det finns fler Rally 2 bilar där, och det är det bästa sättet sättet att jämföra sig med andra förare o bilmärken. Det är också ett bra sätt att utvecklas. ”avslutar Cartier som kommer att ha Fabien Craen som kartläsare. Planerna för fransmannen är att köra alla ERC:s åtta deltävlingar i Rally 2.

Fjolårsvinnaren i ERC 1 klassen ryssen Alexey Lukyanuk kommer att köra full säsong även i år med sin Citroen C3. Craig Breen gör ytterligare en säsong i ERC 1 för Team MRF tyres i Hyundai i20 . Andreas Mikkelsen kommer till start för Toksport i Skoda Fabia liksom WRC2 föraren Nikolay Gryazin. Engelsmannen Nabila Tejpar kommer till start i en Proton Iriz R5 . Norrmannen Ola Nore Jr gör ytterligare en säsong för Toksport i deras egna cup Renault Clio Cup.

Orlen 77 TH Rally Poland startar den 18 Juni med i ERC kallad kvalificeringsträcka,på 3,36 km runt orten Mikolajki , Fredagen består av en kvällsträcka på 2,50 km. Lördagen består av 7 sträckor med bland annat sträckan Wieliczki rallyts längsta 28,70 km , Avslutningsdagen söndag 20 Juni innehåller 6 sträckor innan man når målrampen i Warzawa kl 19 .

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter