Skip to content

Toyota mot sin första seger i Sardinien

Sebastien Ogier / Julien Ingrassia // Jaanus Ree/Red Bull

Toyota kan ta sin första seger i Sardinien sedan man kom in som fabriksteam i WRC 2017. Sebastien Ogier leder med 32,9 sekunder före teamkamraten Elfyn Evans när den sista sträckan återstår Power Stage Aglientu-Santa Teresa. Bästa resultatet för teamet är en andra plats genom Jari-Matti Latvala första året man fanns med som fabriksteam. EsaPekka Lappi tog en tredje plats 2018 och Sebastien Ogier tredje plats 2020. Ogier som har tre segrar tidigare i Sardinien med Volkswagen 2013,2014,och 2015, ser ut att gå mot sin fjärde seger i Italienska rallyt.

Hyundai som har dominerat i Italien dom tre senaste åren. Dani Sordo 2020,2019 och Neuville 2018 och 2016 ser ut att vara bruten .Både Sordo och Tänak har haft incidenter och fick bryta lördagens för omstart idag söndag, rallyts sista etapp. Neuville är den enda förare som lyckats hittills utan större problem och är trea inför Power Stage sträckan men drygt minuten efter Ogier. M-Sport har också haft stora problem, både Suninen och Greensmith har haft incidenter under helgen . I WRC 2 var Mads Östberg i ledning under lördagen, när däckproblem och tids tillägg efter sen ankomst till service TC kontroll och han tappade ledningen till Jari Huttunen. Men på dagens första sträcka övertog han ledningen men redan på andra sträcka blev det punktering och 35 sekunders tapp till ledaren Huttunen . Inför power Stage skiljer det bara 2,1 sekunders mellan dom båda till Huttunens fördel. I WRC3 ser VM ledaren Yohan Rossel gå mot seger efter dominerat rallyt. Spanjoren Lopez är tvåa drygt 23 sekunder efter.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter