Skip to content

Solberg i ny WRC sits

Oliver Solberg som fick hoppa av WRC sitsen för Hyundai i helgens Sardinien tävling på grund av Corona karantän . Får en ny chans för Hyundai i nästa helgs nationella Italienska tävlingen Rally di Alba tillsammans med Ott Tänak.

En glad Oliver Solberg säger.
-”Jag får en fantastisk möjlighet att samla massa erfarenheter på asfalt och det känns bra att börja med en mindre tävling utan press ” säger Oliver och fortsätter-”Målet är ju att lära sig så mycket som möjligt på de olika underlagen. Många bra förare kommer till start, och det kommer att vara mycket användbart att få jämföra data med Tänak och på så sätt få en bra indikation på hur vi ligger till mot världseliten” avslutar Solberg.
Oliver som har gjort en WRC tidigare för Hyundaiteamet Arctic Rally Finland, en start som skulle ge fler starter i värstingklassen. Meningen var att det skulle bli en start i Sardiniens som avgjordes i helgen, men efter att varit i närkontakt med person som visade positivt Covid test blev det karantän i 10 dagar. Efter flera negativa covid tester är det alltså fritt fram igen för Oliver o kartläsaren Johnston. Eftersom det utlovats flera WRC starter i år kanske starten i Italiens asfaltstävling nästa helg är ett steg mot en WRC start i Belgiska asfaltsrallyt i mitten av Augusti?.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter