Skip to content

Sebastien Ogier tog sin fjärde Sardinien seger

Efter en helg i Sardinien full med dramatik lyckades Sebastien Ogier/ Julien Ingrassia vinna Rally Sardinien 2021. Ogier blev också Toyotas första vinst i Rally Sardinien någonsin. En frustrerad Mads Östberg fick nöja sig med en andra plats i WRC 2 klassen.

Efter att Hyundais Ott Tänak och Dani Sordo fick problem på lördagen kunde Ogier överta ledningen och vinna rallyt med 46 sekunders marginal till team kollegan Elfyn Evans, som hade problem på Power Stage sträckan då bilen stannade efter en vattensplash och tappade drygt 25 sekunder , men kunde ändå hålla undan för Thierry Neuville på tredje plats med 19,2 sekunder marginal. M-Sport WRC förare Gus Greensmith och Teemu Suninen hade båda trubbel under helgen och placerade sig långt ner i resultatlistan. I WRC2 var det en kamp mellan Mads Östberg och Jari Huttunen hela helgen, Huttunen kunde ta hem segern efter att Östberg haft däckproblem under både lördagen o söndagen. WRC 3 VM ledaren Yohan Rossel tog hem segern efter att Kajetan Katenawicz kraschat under lördagen . Rossel vann med 26 sekunders marginal till Spanjoren Pep Lopez.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter