Skip to content

FLASH : Ogier ny ledare i Sardinien

Dramatiken fortsätter i Rally Sardinien , Rally ledaren Ott Tänak som dominerat rallyt med 7 sträckseger fick bryta på SS12 efter att träffat en sten och skadad vänster upphängning. Sebastien Ogier ny ledare efter att Sordo tappat på dagens sträckor.

I går inleddes Rally Sardinien med dramatik och det blev lika händelserikt idag på morgonens första fyra sträckor. Hyundai som dominerat rallyt genom Ott Tänak och Dani Sordo , Sordo som var tvåa efter gårdagen har tappat på samtliga dagens sträckor och nu har alltså rallyledaren Ott Tänak fått känna vid rallyts tuffa sträckor, ett par kilometer blev det stopp efter träffat en stor sten och skadad vänster upphängning. Ogier ny ledare, hade även problem på sträckan med stenar och har skadat bilen, men tydligen inget allvarligt utan kan fixa det på den servicen. Toyota föraren är 17,5 före Sordo , Elfyn Evans upp till tredje plats 8,5 före Neuville på fjärde plats. M-Sports Greensmith har stoppat på SS12 med tekniska problem, Japanen Takamoto Katsuta fick dubbel punktering på sista sträckan för service . Loubet hade ett kort stopp även han på SS 12 tappade över 2 minuter. i WRC2 leder Mads Östberg som tidigare på förmiddagen hade problem med bromsarna, 25,1 före Jari Huttunen

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter