Skip to content

FLASH : Ogier ny ledare i Sardinien

Dramatiken fortsätter i Rally Sardinien , Rally ledaren Ott Tänak som dominerat rallyt med 7 sträckseger fick bryta på SS12 efter att träffat en sten och skadad vänster upphängning. Sebastien Ogier ny ledare efter att Sordo tappat på dagens sträckor.

I går inleddes Rally Sardinien med dramatik och det blev lika händelserikt idag på morgonens första fyra sträckor. Hyundai som dominerat rallyt genom Ott Tänak och Dani Sordo , Sordo som var tvåa efter gårdagen har tappat på samtliga dagens sträckor och nu har alltså rallyledaren Ott Tänak fått känna vid rallyts tuffa sträckor, ett par kilometer blev det stopp efter träffat en stor sten och skadad vänster upphängning. Ogier ny ledare, hade även problem på sträckan med stenar och har skadat bilen, men tydligen inget allvarligt utan kan fixa det på den servicen. Toyota föraren är 17,5 före Sordo , Elfyn Evans upp till tredje plats 8,5 före Neuville på fjärde plats. M-Sports Greensmith har stoppat på SS12 med tekniska problem, Japanen Takamoto Katsuta fick dubbel punktering på sista sträckan för service . Loubet hade ett kort stopp även han på SS 12 tappade över 2 minuter. i WRC2 leder Mads Östberg som tidigare på förmiddagen hade problem med bromsarna, 25,1 före Jari Huttunen

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter