Skip to content

Dramatik med stort D andra dagen

Sebastien Ogier/Julien Ingrassia kan ta Toyota teamets första seger i Rally Sardinien.

Ott Tänak fick bryta på förmiddagen, Två faldige Sardinien vinnaren Dani Sordo rullade på lördagens näst sista sträcka . Toyota har aldrig vunnit i Sardinien är nu etta o tvåa.

Rally Sardinien är känd för sin dramatik och årets rallys första två dagar är inget undantag. Fem WRC förare är utanför toppen efter haft problem Tänak, Sordo, Loubet, Greensmith,Sunninen. Rally ledaren inför morgondagen Sebastien Ogier har vunnit fem av dagens sträckor och teamkamraten Evans två. Ogier leder rallyt inför morgondagen med 38,9 före Evans, Hyundais Neuville har tappat mot Evans under eftermiddagen och har 1,01,6 på tredje plats, Takamoto Katsuta på fjärde plats .WRC2 föraren Jari Huttunen är på en femte plats totalt efter att Mads Östberg haft problem på eftermiddagen, Men det skiljer bara 2,7 sekunder mellan dom båda inför morgondagen . Tre WRC 3 förare bland topp tio, något som vi vet aldrig hänt tidigare. Yohan Rossel , Pepe Lopez och Jan Solans i nämnd ordning. Toyotas team chef Jari-Matti Latvala kan skriva in sig i historien genom att Toyota tar sin första seger någonsin i Sardininens 10 åriga WRC historia. Ledaren inför morgondagens avslutande 4 sträckor, Sebastien Ogier har däremot vunnit rallyt tre gånger tidigare för Volkswagen 2013,2014 och 2015.

Rally Sardinien avslutas med fyra sträckor på 46,08 km, Däribland Power Stage sträckan Aglientu-Santa Teresa 7,79 km. Som kan bli utmanande för alla då väder prognos varnar för kraftigt regn och blåst . Hyundai teamets tre förare Tänak, Neuville och Sordo kommer att ge allt för att ta så många Power Stage poäng som möjligt för teamet. Tänak o Sordo gör omstart imorgon.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter