Skip to content

Dramatik med stort D andra dagen

Ott Tänak fick bryta på förmiddagen, Två faldige Sardinien vinnaren Dani Sordo rullade på lördagens näst sista sträcka . Toyota har aldrig vunnit i Sardinien är nu etta o tvåa.

Rally Sardinien är känd för sin dramatik och årets rallys första två dagar är inget undantag. Fem WRC förare är utanför toppen efter haft problem Tänak, Sordo, Loubet, Greensmith,Sunninen. Rally ledaren inför morgondagen Sebastien Ogier har vunnit fem av dagens sträckor och teamkamraten Evans två. Ogier leder rallyt inför morgondagen med 38,9 före Evans, Hyundais Neuville har tappat mot Evans under eftermiddagen och har 1,01,6 på tredje plats, Takamoto Katsuta på fjärde plats .WRC2 föraren Jari Huttunen är på en femte plats totalt efter att Mads Östberg haft problem på eftermiddagen, Men det skiljer bara 2,7 sekunder mellan dom båda inför morgondagen . Tre WRC 3 förare bland topp tio, något som vi vet aldrig hänt tidigare. Yohan Rossel , Pepe Lopez och Jan Solans i nämnd ordning. Toyotas team chef Jari-Matti Latvala kan skriva in sig i historien genom att Toyota tar sin första seger någonsin i Sardininens 10 åriga WRC historia. Ledaren inför morgondagens avslutande 4 sträckor, Sebastien Ogier har däremot vunnit rallyt tre gånger tidigare för Volkswagen 2013,2014 och 2015.

Rally Sardinien avslutas med fyra sträckor på 46,08 km, Däribland Power Stage sträckan Aglientu-Santa Teresa 7,79 km. Som kan bli utmanande för alla då väder prognos varnar för kraftigt regn och blåst . Hyundai teamets tre förare Tänak, Neuville och Sordo kommer att ge allt för att ta så många Power Stage poäng som möjligt för teamet. Tänak o Sordo gör omstart imorgon.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter