Skip to content

Tänak dominerat i en dramatisk morgon

Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ott Tänak dominerar efter 4 av fyra möjliga sträcksegrar i en dramatisk inledning av Rally Sardinien. Kalle Rovanperä, Teemu Suninen, Adrien Fourmaux fått ge upp. Andraes Mikkelsen rullade och tappade minuter .

Rally Sardiniens tuffa sträckor inledde en dramatisk förmiddag efter de fyra första sträckorna. Hyundai som vunnit rallyt dom tre senaste åren verkar klara utmaningen , Ott Tänak har vunnit alla dom inledande sträckor och leder före tvåfaldige vinnaren av rally Sardinien, Dani Sordo med 16,9 sekunder , efter att Kalle Rovanperä som var tvåa efter tre sträckor träffade en sten och förstörde upphängning och fick samtidigt tekniska problem på sin Toyota och fick bryta dagens etapp. Trea i rallyt är Sebastien Ogier 18,7 efter Tänak, Neuville femma 35,1 efter. För M-Sport blev inte inledningen lyckad, Teemu Suninen körde av redan en kilometer in på första sträckan och fick bryta. Det är osäkert om det blir omstart för finländaren imorgon, som gjorde comeback i WRC klassen för M-Sport. Adrien Fourmaux i M-Sports WRC2 Fiesta fick tekniska problem på SS4 och fick även han bryta för dagen. I WRC2 klassen blev det ingen lyckat start för Andreas Mikkelsen efter sitt ”Corona” uppehåll från Portugal. Rullade på SS4 men fick hjälp av publiken o komma på banan igen. Fullföljde sträckan men tappade över tre minuter till landsmannen och WRC 2 ledaren Mads Östberg, Östberg leder med 21,9 till finländaren Jari Huttunen. I WRC 3 klassen är det en kamp mellan VM ledaren Yohan Rossel och polacken Kajetan Kajetanowicz , Rossel leder efter fyra sträckor med 4,9 före Kajetan.
Fyra sträckor återstår av dagens etapp.

Topp tio efter SS4
Tänak 44,27,4
Sordo +16,9
Ogier +18,7
Neuville +35,1
Katsuta +40,3
Evans +41,5
Greensmith +1,10,9
Loubet +1,42,1
Östberg +2,05,8
Huttunen +2,26,8
WRC 2
Östberg 46,33,2
Huttunen +21,0
Bulacia +1,10,3
Prokop +2,06,7
Mikkelsen +3,28,4
Brazzoli +7,39,8
Linnamae +11,21,8
Fourmax +30,04,8
Johnston +39,58,0
WRC 3 Topp tre
Rossel 47,12,3
Kajetanowicz +4,9
Lopez +6,3

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter