Skip to content

Rovanperä jagar Tänak

Hyundais Ott Tänak leder Rally Sardinien efter två sträckor , 4,0 före Toyotas Kalle Rovanperä , Mads Östberg leder WRC 2

Det blev en dramatisk inledningen för Fords Teemu Suninen i WRC comebacken , redan efter drygt 6 kilometer in på första sträckan blev det stopp för finländaren som körde ner i en slänt , kom upp på alla fyra hjulen igen, men då sade Fiestan stopp och det var bara för Suninen ge upp för omstart imorgon. Sebastien Ogier var inför rallyt bekymrad över att vara först ut på Sardiniens utmanande o tuffa sträckor, är på en tredje plats 11,9 efter Tänak och 7,0 efter teamkamraten Rovanperä. Thierry Neuville är inte riktigt med varken bilen eller sig själv, har tappat över 28 sekunder på två sträckor. Fjolårsvinnaren i Sardinien Dani Sordo är på en fjärde plats 14,3 efter Tänak. I WRC 2 klassen har Mads Östberg tagit hand om ledningen 14,6 före Jari Huttunen, Mikkelsen trea 18,0 efter. Sean Johnston och Adrien Fourmaux har fått bryta efter varit av på sträcka 2. Polacken Kajetan Kajetanowicz fortsätter att imponera i WRC 3 klassen efter Kroatien och Portugal, tog över ledningen på SS2 från VM ledaren Yohan Rossel med 0,4 inför SS3.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter