Skip to content

Rovanperä jagar Tänak

Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Hyundais Ott Tänak leder Rally Sardinien efter två sträckor , 4,0 före Toyotas Kalle Rovanperä , Mads Östberg leder WRC 2

Det blev en dramatisk inledningen för Fords Teemu Suninen i WRC comebacken , redan efter drygt 6 kilometer in på första sträckan blev det stopp för finländaren som körde ner i en slänt , kom upp på alla fyra hjulen igen, men då sade Fiestan stopp och det var bara för Suninen ge upp för omstart imorgon. Sebastien Ogier var inför rallyt bekymrad över att vara först ut på Sardiniens utmanande o tuffa sträckor, är på en tredje plats 11,9 efter Tänak och 7,0 efter teamkamraten Rovanperä. Thierry Neuville är inte riktigt med varken bilen eller sig själv, har tappat över 28 sekunder på två sträckor. Fjolårsvinnaren i Sardinien Dani Sordo är på en fjärde plats 14,3 efter Tänak. I WRC 2 klassen har Mads Östberg tagit hand om ledningen 14,6 före Jari Huttunen, Mikkelsen trea 18,0 efter. Sean Johnston och Adrien Fourmaux har fått bryta efter varit av på sträcka 2. Polacken Kajetan Kajetanowicz fortsätter att imponera i WRC 3 klassen efter Kroatien och Portugal, tog över ledningen på SS2 från VM ledaren Yohan Rossel med 0,4 inför SS3.

Dela

Läs mer

3 svenska juniorer i Rally Liepäja
58 förare är anmälda till fjärde deltävlingen i ERC TET...
Monte-Carlo rallyt flyttar igen
Rallye Monte Carlo beslutade 2022 att flytta från GAP till...
Rovanperä inlett förhandlingar med Hyundai
Kalle Rovanperäs kontrakt med Toyota går ut i år efter...
Thierry Neuville första årsseger
Belgaren Thierry Neuville/Martjin Wydaeghe tog sin 18:e WRC seger i...
Kraftigt regn på power stage oroar
I jämfört med de två tidigare etapperna av det Italienska...
Neuville ny ledare inför sista dagen
Dramatiken fortsätter i Italien och Rally Sardinien. Inför de fyra...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter